Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

S kuličkami je to v severských zemích jako u nás se svíčkovou – co rodina, to jiný recept. Nikdy v nich ale nechybí nové koření a bílý pepř. Naše lehká letní verze se obejde bez omáčky, brambor i brusinek, doplněná je jen lehkým salátkem.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Maso Ostatní

Ingredience

    • 400 g mletého vepřového masa
    • 1 žloutek
    • 1/2 lžičky mletého nového koření
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • sůl a mletý bílý pepř
    • menší cibule, nastrouhaná
    • 100 g bílého toustového chleba,  rozmixovaného na strouhanku
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • velká hrst nasekaného kopru

    NA SALÁT

    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1/2 okurky, oloupané, přepůlené  a nakrájené na měsíčky
    • 1 lžička bílých hořčičných semínek
    • sůl
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané najemno

Příprava jídla

Nejdřív připravte salát. Zahřívejte ocet a cukr, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zchladnout, pak vložte okurku do mísy a přelijte přes ni octový nálev, přidejte hořčičná semínka a zamíchejte. Podle chuti osolte. Nechte zakryté odpočívat, zatímco připravujete kuličky. Těsně před podáváním salát posypte nasekanou petrželkou.

2 Troubu rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso, žloutek, nové koření, hořčici, sůl, pepř, cibuli a strouhanku z toustového chleba smíchejte dohromady a uválejte menší kuličky (nejlépe to jde v navlhčených dlaních).

3 Vložte kuličky do trouby a pečte asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a propečené. Pokapejte zakysanou smetanou a posypte koprem. Podávejte s okurkovým salátem a čerstvým chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinková polévka s mandlemi

Zapečený letní květák

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Přidat komentář