Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Výběr piva na tuhle lahůdku je klíčový. Zejména na zalití použijte kvalitní pivo typu stout nebo porter, hodí se i Guinness.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

    • 250 ml tmavého piva typu stout, porter nebo Guinness
    • 150 g třtinového cukru
    • 1 svitek skořice
    • 50 g kvalitní tmavé čokolády, nasekané na kousky

Příprava jídla

1 Připravte polevu. Pivo, cukr a skořici dejte do středního hrnce a přiveďte k varu. Energicky míchejte, aby se cukr rozpustil. Za stálého míchání vařte na větším plameni asi 10 minut – dávejte ale pozor, aby bublající směs nepřetekla přes okraje hrnce. Pivo a cukr by měly zhoustnout do sirupovité konzistence. Odstavte a nechte chvilku zchladnout, pak vyjměte skořici a přidejte čokoládu. Vmíchejte ji do směsi, aby se zcela rozpustila.

2 Sestavte drink: Do vysoké sklenice nandejte několik kopečků zmrzliny podle velikosti sklenice. Opatrně nalijte pivo, počkejte vždy chvilku, než se pěna usadí. Úplně na vrchol posaďte menší porci zmrzliny a zalijte čokoládovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-pivní omáčka vystačí až na 12 drinků (záleží, jak štědře ji do sklenice nalijete), ale také si ji můžete na zmrzlině užít jen tak – víc než po pivu chutná po čokoládě a karamelu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní čokoládová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Přidat komentář