Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové bábovičky s džemem

Už nikdy nechceme jiný dezert! Je v něm všechno, co máme rádi – křehké těsto, džem z lesního ovoce, nadýchaná mandlová náplň a cukrová poleva s ginem. Je sice dost sladký, ale když se o něj rozdělíte, výčitky mít nemusíte. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 báboviček
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 300g hladké mouky
    • 6 lžic krupicového cukru
    • 160g másla, chlazeného a nasekaného
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • vanilková zmrzlina k podávání

    NA NÁPLŇ

    • 125g másla, změklého
    • 125g krupicového cukru
    • 1 lžíce ginu
    • 4 vejce
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • 175g mletých mandlí
    • 160g džemu z lesního ovoce
    • 20g mandlových lupínků

    NA POLEVU

    • 50g moučkového cukru + na poprášení
    • 1 lžička ginu
    • šťáva z 1/2 citronu

     

Příprava jídla

1 Na těsto v robotu promíchejte mouku, cukr, máslo a vanilkový extrakt na drobenku. Přidejte 3–4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujte. Vyklopte a na pomoučněné pracovní ploše rychle vypracujte soudržné těsto. Zformujte z něj kouli a tu zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na 1 hodinu (nejlépe přes noc) do lednice. 

Troubu předehřejte na 140°C a vymažte 6 formiček na briošky (viz Tipy na nákup). Rozválejte těsto na sílu 2mma vyložte s ním formičky, přečnívající těsto odřízněte. Dejte na 15 minut chladit.

3 Mezitím si připravte náplň. Prošlehejte máslo s cukrem do pěny, až zhoustne a zesvětlá. Vmíchejte gin a zašlehejte vejce jedno po druhém. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a 150g mletých mandlí.

4 Na dno vyložených formiček rozdělte džem. Posypte zbylými mletými mandlemi (25 g). Na to rozdělte náplň. Posypte mandlovými lupínky a pečte 45 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5 Smíchejte cukr, gin a tolik citronové šťávy, aby vznikla tekutá poleva. Bábovičky posypte moučkovým cukrem a ozdobte pomocí zdobicího sáčku polevou. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Glogg (svařené víno)

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Gravlax s dipem z kozího sýra

Bramborová polévka se slaninou

Krevetové chlebíčky

Srnčí masové koule s houbovým ragú

reklama

Přidat komentář