Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová polévka se slaninou

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší! 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 30g másla
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 6 plátků anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 3 velké přílohové brambory, nejlépe s červenou slupkou (varný typ B)
    • 2 žloutky
    • 300g zakysané smetany 30% nebo crème fraîche
    • 2 lžíce kopru, nasekaného
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř 

Příprava jídla

1 Na směsi oleje a másla opékejte cibuli a slaninu 4–5 minut dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte vývarem a rozmíchejte dohladka. Přidejte brambory a vařte 10–15 minut, až téměř změknou.

2 Mezitím prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou. Pak zašlehejte trochu horké polévky. Polévku ztlumte a rozmíchejte v ní žloutkovou směs. Mírně zahřívejte za stálého míchání ještě minutu do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte kopr, případně dochuťte pepřem a solí. Rozdělte do misek a podávejte s krevetovými chlebíčky. 

Krevetové chlebíčky

Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Glogg (svařené víno)

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Gravlax s dipem z kozího sýra

Krevetové chlebíčky

Srnčí masové koule s houbovým ragú

Mandlové bábovičky s džemem

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Přidat komentář