Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ochucená citronová sůl

Voňavá ochucená sůl potěší každého gurmána... A přitom vám její příprava zabere sotva pár minut. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 500g soli
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 2–3 citrony (podle požadované intenzity chuti)
    • 0,5kg hrubé soli 

Příprava jídla

1 Z citronů jemně nastrouhejte kůru – jen žlutou část. Promíchejte ji se solí a směs rozložte v pravidelné tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na cca 60°C.

2 Asi po hodině by měla být kůra usušená a drolit se mezi prsty – v té chvíli je hotovo, nechte zchladnout a rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC
Úplně stejně můžete udělat i sůl s limetovou kůrou, usušeným nadrceným zázvorem či česnekem, drcenými sušenými chilli papričkami, sušenými bylinkami nebo tyto přísady i zkombinovat – skvělá je například asijská verze s limetou a zázvorem. Ještě efektnější jsou soli s čerstvými bylinkami – třeba bazalková nebo šalvějová –, které rozmixujete přímo se solí a vzniknou krásně zelené krystalky, ale jejich trvanlivost je podstatně kratší, proto je dávejte v menším množství, aby je stihl obdarovaný spotřebovat. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Skořicový sirup

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Opojný svařákový gel

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář