Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pistáciová zmrzlina

Sněhová zmrzlina? Dvojnásobné potěšení!

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
P
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 375 g mascarpone
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1/2 lžičky mátové esence (nemusí být)
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • 90 g krupicového cukru
    • 200 g pistácií, loupaných, nesolených pusinky k podávání

Příprava jídla

Mascarpone prošlehejte se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou. Bílky vyšlehejte dotuha, přisypte cukr a prošlehejte. Vyšlehané bílky opatrně vmíchejte do mascarpone. Pak směs přesuňte do zmrzlinovače a nechte vymíchat zmrzlinu. Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs do plastové krabičky a vložte ji do mrazáku. Každou půlhodinku směs promíchejte tak, abyste rozbili zmrzlé krystalky. Nakonec vmíchejte pistácie a nechte zcela ztuhnout. Podávejte s pusinkami podle základního receptu.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na pusinky

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Citronová aljaška

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

20x skvělá domácí zmrzlina

Přidat komentář