Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 4 dortíky
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 250 g krémového sýra (Philadelphia)
    • 200 g ricotty
    • 2 vejce
    • 75 g krupicového cukru
    • 40 ml pomerančové šťávy
    • 20 ml citronové šťávy
    • 1 lžíce najemno nastrouhané pomerančové kůry
    • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
    • 30 g kandované pomerančové kůry, nakrájené na kostičky

    NA TĚSTO

    • 225 g hladké mouky
    • 80 g moučkového cukru
    • 125 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky + navíc na vymazání forem
    • 2 žloutky
    • 1 lžíce ledové vody

    NA SNĚHOVOU ČEPICI

    • 60 ml vody + 1 lžíce navíc
    • 1/4 lžičky vinného kamene
    • 220 g krupicového cukru
    • 75ml bílků (přibližně 2)

Příprava jídla

Připravte těsto. Mouku, cukr a máslo dejte do robotu s nožovým nástavcem a krátce propracujte tak, aby vznikla drobenka. Přidejte žloutky a vodu a zapněte robot na tak dlouho, dokud se vše nezačne spojovat v soudržné těsto. Rychle na pracovní ploše zformujte do koule, mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na plát o síle 3 mm. Uložte na 30 minut do lednice.

2 Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 17 cm vykrojte z plátu 4 kolečka. V případě potřeby zbytky těsta spojte a znovu rozválejte. Kolečky těsta vyložte 4 dortové formy o průměru 10 cm. Dno propíchejte vidličkou, přesahující těsto zakrojte ostrým nožem a formy uložte alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím troubu vyhřejte na 160°C.

3 Vychlazené korpusy vyložte pečicím papírem a zatižte keramickými kuličkami nebo suchou rýží (či fazolemi). Pečte zatížené 18–20 minut. Poté odstraňte zátěž i s papírem a pečte dalších 10–12 minut, nebo dokud není těsto zlaté a suché. Odložte stranou a nechte zchladnout.

4 Připravte náplň. Všechny suroviny až po kukuřičný škrob vyšlehejte dohladka. Vmíchejte kandovanou pomerančovou kůru. Teplotu v troubě snižte na 140°C. Náplň rozdělte mezi korpusy a pečte 20–25 minut, nebo dokud náplň na povrchu nezpevní. Nechte vychladnout a poté uložte na 30 minut do lednice.

5 Připravte sníh. Vodu, vinný kámen a polovinu cukru dejte do menšího rendlíku. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na střední stupeň a vařte 4 minuty. Zatímco se cukrový sirup vaří, vlijte bílky do mísy robotu a šlehejte, dokud sníh nezačne tvořit pevné špičky. Po lžících přidávejte zbylý cukr a šlehejte, až bude sníh hladký a lesklý. Stěrkou setřete boky mísy. Za stálého šlehání tenkým pramínkem vlévejte horký sirup a šlehejte alespoň 4 minuty nebo do vychladnutí. Naneste lžící na vychlazené cheesecaky a pomocí flambovací pistole lehce opalte. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční croquembouche

Vánoční chlebíček

Ořechová roláda s pařížskou šlehačkou

Ovocný perník se zmrzlinou a sirupem z brandy

Velká nádhera aneb netradiční vánoční dezerty

Přidat komentář