Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Jsou lehké jako pírko, a navíc přirozeně bezlepkové – tyhle knedlíčky jsou jen samá ricotta!

 

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 400 g čerstvé ricotty (viz Něco navíc)
    • krupicový cukr na obalení

    NA ZABAGLIONE

    • 3 žloutky
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1 střik pomerančového likéru Grand Marnier

    NA DOKONČENÍ

    • 250 g malin
    • moučkový cukr
    • máta na ozdobení

Příprava jídla

Z čerstvé nebo vykapané ricotty uválejte malé knedlíčky (velikosti ořechu). Obalte je v cukru, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.

2 Na zabaglione dejte do žáruvzdorné mísy žloutky, přidejte cukr a nad vodní lázní vyšlehejte do hustého světlého krému. Nakonec zašlehejte likér Grand Marnier.

3 Do hlubokého talíře dejte knedlíčky a zalijte je opatrně zabaglione. Ozdobte několika malinami a mátou. Zbylé maliny rozmačkejte s moučkovým cukrem dle chuti a podávejte ke knedlíčkům.

NĚCO NAVÍC

Ricotta musí být opravdu čerstvá, pokud ji koupíte v supermarketu, nechte ji nejdříve vykapat, jinak vám knedlíčky nebudou držet!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynuté borůvkové knedlíky

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Varenyky

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Přidat komentář