Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

S překvapením uvnitř

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT6M
Smažení 0:06
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 70 g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
    • 60 ml mléka
    • 500 g mletého telecího masa
    • 1 vejce
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 40 g strouhaného parmazánu
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 30 ks bocconcini (mozzarellových kuliček), scezených a osušených
    • 50 g hladké mouky, na obalení
    • 3 vejce, prošlehaná
    • 200 g čerstvé strouhanky (bílého pečiva rozmixovaného najemno)
    • rostlinný olej na smažení
    • bazalkové pesto k podávání

    NA ČESNEKOVÝ DIP

    • 150 g dobré majonézy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2–3 stroužky česneku, drcené

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na česnekový dip, osolte a odložte do chladničky.

2 Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté telecí maso, vejce, česnek, parmazán, olej, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama odebírejte kousky o objemu zhruba polévkové lžíce, tvořte placičky a do každé zabalte kuličku mozzarelly. Obalte je postupně v mouce, vejcích a čerstvé strouhance.

3 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a kuličky po částech smažte ze všech stran dozlatova, každou celkem asi 6 minut.

4 Podávejte s dipem a s pestem. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bageta.

Škola vaření: masové kuličky

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky jsou samá plus a...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce

Kuřecí kuličky v minestrone

Asijské kuličky s nudlovým salátem

Jehněčí kuličky s bramborami

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář