Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trifle s profiterolkami a opilým ovocem

Traduje se, že obyvatelé Británie a Francie si nemohou přijít na jméno... To však neplatí u tohoto dezertu - britský trifle si s francouzskými profiterolkami rozumí báječně!

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    • cca 30 hotových profiterolek (mražené prodává např. Lidl)
    • 300ml smetany ke šlehání

    NA OVOCE

    • 70ml cointreau nebo broskvového likéru
    • 3 lžíce meruňkového nebo pomerančového džemu
    • 50g sušených brusinek, propláchnutých
    • 150g kompotovaných broskví
    • + 2–3 lžíce šťávy z kompotu

    NA KRÉM

    • 450g ricotty
    • 170ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce čerstvě nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2–3 lžíce cointreau či broskvového likéru
    • na špičku nože soli
    • 100g kvalitní tmavé čokolády 

Příprava jídla

1 Na ovoce: do menšího hrnce nalijte likér a zahřejte ho. Pak vmíchejte džem a šťávu z broskví, přidejte brusinky a broskve a nechte alespoň hodinu macerovat (raději ale déle; lze to udělat až 3 dny předem).

2 Na krém: vyšlehejte všechny ingredience kromě čokolády do nadýchaného krému. Čokoládu nasekejte najemno a přimíchejte do krému.

3 Smetanu (300ml) ušlehejte dotuha.

4 Do mísy střídavě vrstvěte krém, ovoce i se šťávou a profiterolky. Zakončete ušlehanou šlehačkou a několika profiterolkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opilý britský trifle

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Vánoční trifle

Višnový trifle s piškotovými šneky

Želé trifle

Opilý čokoládový trifle

8x nebeský trifle

Broskve a nektarinky

Opilé dezerty

Přidat komentář