Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

Správné rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na jazyku... Mňam! 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT8M
Pečení 0:08
Cukroví

Ingredience

    • 250g hladké mouky
    • 180g másla
    • 100g mletých vlašských ořechů
    • 60g moučkového cukru
    • 2 žloutky
    • kůra z 1/2 biocitronu
    • vanilkový a moučkový cukr na obalení (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Z mouky, másla, mletých ořechů, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujte těsto, zabalte je do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte na poloviny, aby se vám s ním lépe pracovalo. Z každé vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a tvarujte rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut dobleda.

3 Do misky nasypte oba cukry, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi opatrně obalujte.

NĚCO NAVÍC

Na 150g moučkového cukru počítejte jeden sáček vanilkového (nikoli vanilinového!) cukru. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klášterní rohlíčky

Nepečená kokosová očka

Perníčky s marcipánem

Arašídovo-karamelové hvězdičky

Skořicovo-mandlové hvězdičky

6x klasické i originální cukroví

reklama

Přidat komentář