Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daňčí závitek po znojemsku

Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 800 g daňčí kýty
    • 2 lžíce plnotučné hořčice
    • 4 špalíčky bílé uzené slaniny
    • 2 vařená vejce
    • 2 nakládané okurky
    • 1 malá mrkev
    • 100 ml oleje
    • 100 g cibule
    • 100 g kořenové zeleniny
    • 100 g rajčatového protlaku
    • 200 g švestkových povidel
    • mletá skořice, hřebíček, badyán
    • 100 ml hovězího vývaru
    • 100 ml červeného vína
    • 100 g strouhaného perníku
    • sůl, pepř, cukr na dochucení
    • petrželková rýže k podávání

    NA MORAVSKOU CIBULKU

    • 50 g másla
    • 150 g stříbrných sterilovaných cibulek
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 50 g vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.

2 Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.

3 Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moravské menu našich babiček

Moravské menu našich babiček

Kančí guláš podle staročeského receptu

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Pomalu pečená srnčí kýta

Srnčí paštika v hrníčku

Srnčí ragú se žampiony

Bažantí stehna se zelím a bramborovými knedlíčky

Ferdinand alias zajíc na víně

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

Daňčí roštěnky po burgundsku

Daňčí kýta se zelím

Nadivoko!

20 zvěřinových receptů

reklama

Přidat komentář