Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip: Jak vařit zeleninu podle barev

zelenina
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
  • Zelenou zeleninu  (například brokolici nebo zelené fazolky) vařte bez pokličky ve větším množství vody. Pro zachování barvy můžete přidat špetku jedlé sody.
  • Žlutá zelenina  (třeba dýně nebo žluté papriky) má radši dušení pod pokličkou.
  • Červené zelenině  (řepě, mrkvi, červené paprice, rajčatům) prospěje, když k nim přidáte trochu octa nebo kyselého jablka. Uchová si díky tomu barvu.
  • Bílou zeleninu  (zelí, kedlubny, ředkve) vkládejte až do vroucí vody.  

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč