Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s vysokým roštěncem aneb Připravte si steak, pečeni či trhané maso

vysoký roštěnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Říká se mu také rib-eye steak či entrecôte a bůhví proč není populárnější než známý nízký roštěnec. Přitom v podobě steaku nemá konkurenci!

Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami skotu. Najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z něj se krájejí roštěnky nebo se z něj dělá rostbíf). Na rozdíl od nízkého roštěnce jde o pozapomenutý díl masa, ze kterého se dají připravit opravdové pochoutky obzvláště, když seženete dobře vyzrálý kus masa.

Skryt pre seznam

Na co se hodí vysoký roštěnec?

  • Na steak. Oproti libové roštěné je vysoký roštěnec opravdu bohatě mramorovaný tukem, takže jde o výborné maso na steak. Můžete ho také připravit na grilu.
  • Pro dobrodružství. Objevte tenhle opomíjený díl masa pro svou rodinu a přátele! A pak si vychutnávejte pochvalu, jak je vaše hovězí pečeně výtečná – měkounká, růžová a šťavnatá…

Jak dlouho péct vysoký roštěnec?

Vysoký roštěnec se skvěle uplatní jako pomalá pečeně. Vynikající je na česneku, se špenátem a bramborovými knedlíky. Jako základní surovina se dokonale hodí na steaky. Chutnat vám bude s klasickou pepřovou omáčkou. Nebo ho podávejte v odlehčené variantě rozkrájený se zeleninovým nebo těstovinovým salátem.

Hračičkové si mohou s kusem masa pohrát a naplnit ho oblíbenou nádivkou.

Zdroj informací: časpis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč