Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázračné novoroční snídaně

vwjce benedikt
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

I když se to může zdát zvláštní a rozbouřený žaludek se vás bude snažit přesvědčit, že nepozřete ani sousto, věřte, že to prostě funguje! Sytá jídla, která sama kloužou do žaludku, vám pomohou překonat vlčí hlad i kocovinu po hodně dlouhé prohýřené noci. 

Nespoléhejte na fastfoody a prozíravě se připravte už večer před začátkem party – vejce vyklopte do hrníčků, tousty se sýrem nechte odležet v lednici, umíchejte maso na hamburger, uvařte polévku a připravte si k ruce mixér na banánový koktejl. Ráno si budete blahořečit

Banánový koktejl

Lahodný, hedvábný a bleskově připravený nápoj. Snídaně nejen pro první den nového roku, ale také pro kterékoli ráno, kdy nestíháte nic složitějšího než naházet banány do mixéru a zalít je mlékem s medem.

Vejce z kokotky

Na tento báječný snídaňový ‚vyprošťovák‘ nedá dopustit ani Julie Powellová, autorka knihy Julie & Julia (popisuje v ní svůj ‚rok nebezpečného vaření‘ podle proslulé kuchařky Jak zvládnout umění francouzské kuchyně). Oeuf en cocotte, jak se pokrm ve francouzském originále jmenuje, servírovala Julie svým návštěvám po ‚těžké‘ noci plné jídla a – to především – drinků s vodkou. Krémová vejce se smetanou prostě fungují.

Zapečené tousty

Garantujeme vám, že si tyto vláčné tousty ze zapékací mísy zamilujete. Můžete si je totiž připravit předem a uložit do lednice, kde trpělivě počkají, až ráno rozpálíte troubu a se spokojeným mlaskáním je posnídáte.

Hrášková polévka s frankfurtskými párky

Dejte si ji nejen po silvestrovském večírku. Vydatná luštěninová polévka s oblíbenou uzeninou vám bude chutnat obzvlášť v chladnějším období roku.

Hamburger

Zapomeňte na fastfood, tento hamburger je vyladěný krasavec s náplní podle vás. A pořádně vydatnou – kromě pikantního karbanátku s papričkami jalapeños můžete mezi žemle vložit také cibulku, vyškvařenou šunku, volské oko, rajčata, salát a další zeleninu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín