Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/9

Zářijové číslo Apetitu je plné receptů se sezonní zeleninou a ovocem, která je právě ve vrcholné formě, ale i tipů pro rodiče, jež budou s příchodem nového školního roku řešit, co připravit svým dětem k snídani a svačině. Najdete v něm také recepty na chutné rodinné večeře, návod na výrobu přepuštěného másla a nápady, jak snadno a levně oživit kuchyň. Těšit se můžete také na první lekci školy francouzské cukrařiny s Petrou Stahlovou.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Sladké opájení

Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem upečete ty nejkrásnější moučníky babího léta.

Víno

Užijte si období vinobraní s recepty plnými lahodného moku i s čerstvýni hrozny!

Tisíc a jedna chuť Orientu.

Autentické domácí recepty z Jordánska, Izraele a Egypta jsme získali od těch, kteří orientální chutě nasávali spolu s mateřským mlékem.

Svačinový manuál

Říká se: Snídani sněz sám... A my dodáváme: Hlavně nezapomeň na svačinu. V zářijovém Apetitu proto nabízíme recepty na saláty do sklenice, barevná smoothie, sladké i slané kaše, pomazánku 8x jinak, zdravé sendviče...

Recepty z vydání

Finská rybí polévka

Finové své národní polévce říkají lohikeitto a využívají v ní nejlepší suroviny, které jejich země...

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

Večeře v italských barvách! Díky mozzarelle nebudou kuřecí prsa vysušená a rajčata v oleji jim dodají chuť...

Jemné pastýřské koláčky

Výhodou podávání v malých formičkách je jednak kratší doba pečení a jednak to, že má každý stolovník...

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Jsou skvělé horké, právě vytažené z trouby, ale pokud zbudou, hodí se i jako svačina na druhý den.

Burgery z řepy a fety

Zdravý burger není protimluv!

Burrito ve skle

Stačí jen ohřát v mikrovlnce a přidat k němu tortillu!

Hráškový kuskus

Dokonalé jídlo do školy či práce na náročný den: sýr dodá energii, kuskus zasytí, hrášek osvěží a dodá...

Sedmivrstvý salát

Tenhle salát se neohřívá, takže ho můžete připravit jako svačinu starším dětem do školy.

Tuňáková pomazánka

Na housku, na rohlík, na chleba... Jemná a všemi oblíbená tuňáková pomazánka sklidí doma úspěch!

Rýžový pudink

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Listové rohlíčky s jablky

Dětem ke svačině, rodičům ke kávě...

Zeleninový sendvič

Dobrota do ruky – stačí je popadnout a běžet!...

Pizza rohlíčky

Pizza akorát do ruky!

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Bramborovo-pórková polévka

Rozmazlete se jemným zeleninovým krémem vylepšeným bílým vínem.

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.

Vepřové maso na víně a bylinkách

Společnost aromatických bylinek a jemné omáčky s bílým vínem vepřovému masu velmi svědčí!

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Krásný na pohled, skvělý na chuť.

Rajčatovo-fenyklový gratin

Kouzlo Středomoří: zralá rajčata, aromatické bylinky a křupavá zelenina. Podlehnout je tak snadné...

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,...

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Máte-li je zrovna po ruce, můžete salát doplnit i asijskými bylinkami, jako je thajská bazalka, perila, klasnatka...

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Kopr má bohaté využití v lidové medicíně a kdysi platíval za magickou rostlinu. Nejlepší je čerstvý, vůbec...

Řapíková polévka se slaninou

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z jeho bulvového bratra. Při jeho přípravě můžete...

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!...

Jordánské plněné vinné listy s rajskou omáčkou a jehněčími kotletkami

„Tohle jídlo se podává při zvláštních příležitostech, všechno se rozloží na jeden velký tác a...

Jeruzalémský hummus, pasta schug a marocká mrkev

„Hummus do Izraele přinesli Židé z okolních arabských zemí, jako je Maroko či Alžír, v nichž žili.....

Košarí

Základ košarí do Egypta přivezli indičtí vojáci v uniformách britského impéria. Vařili si rýži s čočkou...

Šarlota

Otvíráme pro vás školu francouzské cukrařiny. Cukrářka Petra Stahlová vás v ní postupně naučí...

Základní recept na křehké těsto

Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem...

Broskvové koláčky

Koláčky z lásky! Ovšem na ozdobu koláčků můžete použít i jiné ornamenty - kolečka, hvězdičky, lístky, kvítky...

Švestkový koláč s makovým mascarpone

Sladké šťavnaté švestky, jemné krémové mascarpone a křupavý mák - dokonalá podzimní kombinace!

Hruškový koláč se slaným medem a bourbonem

Mřížkový koláč je malé umělecké dílo. Vyhrajte si se zaplétáním a okouzlete celou rodinu!

Ostružinový koláč s citronem a vanilkou

Zamřížované koláče vypadají složitě, ale když odhalíte tajemství pletení mřížky, přestanete z nich...

Jablečný koláč s kořením chai

Podzim bez jablečného koláče? Nikdy! A tohle je jasný redakční favorit!

Vafle z Lutychu

Pravé belgické vafle jsou dvojího typu a vždycky kynuté. Známější bruselské jsou lehčí, vafle...

Přidat komentář