Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.

3.8/5 Počet hodnocení: 79
Do 75 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5995 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 444 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodový dort se šlehačkou je jasným důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Navíc je nenáročný, z běžných ingrediencí, efektní a hříšně dobrý. Čtyři vstvy bleskově připraveného korpusu jsou promazané jahodovým džemem a naplněné ušlehanou šlehačkou a čerstvými jahodami. Zkrátka léto v každém kousku. Nádherný dort navíc zvládenete připravit opravdu v rekordním čase. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
jahodový džem 4 PL
jahody 800 g
omyté, zbavené zelených stopek a překrojené napůl (pár ponechte vcelku na ozdobení)

Postup

1

Dvě kulaté formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180°C. Do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte máslo, cukr a vejce a elektrickým šlehačem všechno důkladně smíchejte. Vzniklé těsto rozdělte rovnoměrně do dortových forem a rozetřete ho. Pečte 25 minut nebo tak dlouho, aby špejle zapíchnutá do středu dortu zůstala po vytažení čistá.

2

Upečené korpusy nechte ve formě trochu vychladnout, pak je opatrně vyndejte a počkejte, až vychladnou úplně. Pilkovým nožem nebo nití stejně jako knedlíky rozřízněte oba korpusy vodorovně na poloviny. V míse ušlehejte smetanu dotuha.

3

Jeden plát dortu položte na servírovací talíř a potřete ho lžící džemu, částí šlehačky a ozdobte částí jahod. Přiklopte dalším plátem, jemně přitiskněte a zdobte stejně jako plát první. Stejně to udělejte se třetím plátem. Poslední plát potřete zbývajícím džemem, šlehačkou a ozdobte zbylými půlkami jahod a pár celými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín