Jahodový dort se šlehačkou je jasným důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Navíc je nenáročný, z běžných ingrediencí, efektní a hříšně dobrý. Čtyři vstvy bleskově připraveného korpusu jsou promazané jahodovým džemem a naplněné ušlehanou šlehačkou a čerstvými jahodami. Zkrátka léto v každém kousku. Nádherný dort navíc zvládenete připravit opravdu v rekordním čase.
Suroviny
Postup
Dvě kulaté formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte máslo, cukr a vejce a elektrickým šlehačem všechno důkladně smíchejte. Vzniklé těsto rozdělte rovnoměrně do dortových forem a rozetřete ho. Pečte 25 minut nebo tak dlouho, aby špejle zapíchnutá do středu dortu zůstala po vytažení čistá.
Upečené korpusy nechte ve formě trochu vychladnout, pak je opatrně vyndejte a počkejte, až vychladnou úplně. Pilkovým nožem nebo nití stejně jako knedlíky rozřízněte oba korpusy vodorovně na poloviny. V míse ušlehejte smetanu dotuha.
Jeden plát dortu položte na servírovací talíř a potřete ho lžící džemu, částí šlehačky a ozdobte částí jahod. Přiklopte dalším plátem, jemně přitiskněte a zdobte stejně jako plát první. Stejně to udělejte se třetím plátem. Poslední plát potřete zbývajícím džemem, šlehačkou a ozdobte zbylými půlkami jahod a pár celými jahodami.