Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Své nejoblíbenější recepty mám z Apetitu, říká herečka Patricie Pagáčová

Patricie Pagáčová
ZDROJ: se souhlasem Patricie Pagáčové
sdílet:

Dlouholetá fanynka Apetitu, herečka Patricie Pagáčová, se za námi zastaví v sobotu 11. listopadu 2023 na Zimním Apetit pikniku.  Podělí se tam o své radosti z vaření a pečení. Časopisy a kuchařky Apetitu sbírá už mnoho let a my si vážíme jejího poctivého přístupu – recepty totiž dodržuje!

Máte ráda akce jako je náš piknik, kde můžete ochutnávat nová jídla?
Ano, já miluju dobré jídlo a nic mi nezkazí náladu tolik, jako když si objednám něco, co mi nechutná. Ráda ochutnávám, ale taky jsem hodně vybíravá. Dost toho nejím, jsem konzervativní, ale trhy, kde si můžu vybrat z široké nabídky, mám moc ráda. Na Apetit piknik jsem se vždycky chtěla podívat, nikdy mi to nevyšlo, tak se moc těším.

Jak dlouho už vaříte podle Apetitu?
Někdy od roku 2008. Ještě když jsem bydlela se ségrou, měly jsme Apetit předplacený, každé nové číslo jsme vždy založily do šanonu, kterých jsme měly spoustu… Některé recepty z té doby dělám dodnes, třeba svůj nejoblíbenější cheesecake. Podle Apetitu peču i nejlepší čokoládový dort a vlastně všechny mé oblíbené sladké recepty jsou od vás.

Improvizujete při vaření nebo spíš dodržujete recepty?
Dodržuju recepty, jinak to ani neumím. To se týká hlavně pečení. Můj muž mi občas říká, ať to vezmu od oka, ale to nikdy! Všechno mám na gram přesně, suroviny vážím. Taky se mi nestane, že by se něco nepovedlo, ačkoliv jeden karambol si pamatuju, ovšem recept v tom byl nevinně. Pekla jsem cosi, co se vůbec nepovedlo, vůbec jsem nechápala, co se stalo.

Příčinu odhalila až moje maminka, která se mnou procházela suroviny a říká: „Dala jsi tam všechno? I tu krupici?“ Říkám, že samozřejmě, cukr krupici jsem tam dala, přesně v tom množství. Akorát že to měla být pšeničná krupice…

Skryt pre seznam
Patricie Pagáčová
ZDROJ: se souhlasem Patricie Pagáčové
Skryt pre seznam

Co nejraději vaříte nebo pečete?
Teď jsem v Apetitu objevila cheesecake brownies, který miluju a komukoliv ho udělám, tak zmizí během chvilky. Ten jsem upekla i Zdeňku Pohlreichovi a chválil ho.

Jaké máte strávníky doma?
Vděčné. Já jsem taková ta hospodyně, která pořád mrmlá, co všechno udělala špatně, ale můj muž je pokaždé spokojený a i když tam nějaké chyby jsou, on je nevytahuje. A dcera rozhodně není po mně – já jsem v jejím věku nejedla nic, ona je skvělá. Miluje polévky, ve kterých je přeborníkem můj manžel, takže my uživíme dítě polévkami.

Vaším dalším koníčkem jsou psi, vaříte někdy i jim?
Přiznávám se, že na to už kapacitu nemám. Dostávají odřezky z masa, občas sýr, ale nejsem zastáncem toho, aby zvířata jedla lidské jídlo. Nesnáším, když lidi dávají psům pečivo, hranolky… Naši psi mají svoje krmení.

Co děláte pro psy obecně, nejen pro ty své?
Mým oblíbeným projektem je charitativní psí kalendář, který připravuju už 14 let. Oslovuji osobnosti, které se fotí se svými pejsky, vznikne vždy 12 fotek – na každý měsíc jedna. Kalendář se prodává na eshopu neziskové organizace Psí život a výtěžek putuje vždy vybraným psím útulkům. Loni jsme rozdělovali přes 600 tisíc korun mezi osm organizací. Z toho mám velkou radost.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: jana.kopecka

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč