0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
New York Cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 254
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5257 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 425 g
Tuky 336 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýrový nebo také tvarohový dort se peče po celém světě, ale newyorská verze je No. 1. 

Suroviny

sušenky 200 g
Bebe nebo máslové sušenky
máslo 120 g
+ navíc na formu
Na náplň
krémový sýr 600 g
plnotučný, čerstvý, např. lučina, philadelphia, gervais
zakysaná smetana 200 ml
moučkový cukr 250 g
citronová šťáva 1,5 ČL
citronová kůra
nastrouhaná najemno z 1 citronu
vanilkový extrakt 1,5 ČL
vejce 3 ks
velká
žloutek 1 ks
Na potření
zakysaná smetana 250 ml
moučkový cukr 1 PL
citronová šťáva 2 ČL

1 Na korpus nasypte sušenky do sáčku, rozdrťte je válečkem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Můžete je rozmixovat i několika rychlými pulzy v kuchyňském robotu, přidat k nim nerozpuštěné máslo, krátce promixovat a po minutě zapulzovat do třetice, aby hmota začala tvořit hrudky, což je ideální.

2 Rozevírací dortovou formu o průměru 24cm vymažte máslem, pro lepší vyjímání dortu ji ještě potom můžete vyložit pečicím papírem.

3 Sušenkovou hmotu rovnoměrně upěchujte dnem skleničky na dně formy. Korpus dejte do chladničky a nechte ho tam po dobu zbývajících příprav. Korpus lze navíc zapéct, a to 10 minut při 180°C – bude křupavější.

4 Troubu ztlumte na 160°C (a zapomeňte na horkovzduch, ten dortu neprospívá). Do čerstvého sýra po částech přidávejte zakysanou smetanu, moučkový cukr, citronovou šťávu i kůru a vanilkový extrakt. Pak do hladké hmoty po jednom zamíchejte vejce a žloutek. Vlijte na korpus a nechte 5 minut stát, aby vyprchaly bublinky vzduchu. Pečte 25–30 minut. Přestaňte péct o chvilku dříve, než je obvyklé: pokud byste čekali, až koláč celý dobře ztuhne, tak by se přepekl, popraskal, a hlavně byste přišli o fenomenální krémovou konzistenci. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé.

5 Vychladlý dezert zakryjte alobalem a dejte do druhého dne odpočívat do chladničky.

6 Zakysanou smetanu utřete s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, vychlaďte.

7 Cheesecake vyjměte z formy, potřete vychlazenou ochucenou smetanou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč