Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podlehněte kouzlu nepečených dortů

Podlehněte kouzlu nepečených dortů
sdílet:

Nepečené dorty jsou zpravidla oblíbené pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek, který potěší mnoho strávníků. Není to však pouze o dortech typu tiramisu, ale svého dortového favorita si v receptech bez pečení najde opravdu každý. A pokud nejste fanoušci smetanových dortů, i pro vás máme spoustu zajímavých tipů. Třeba náš oblíbený nepečený dort s jablíčky. Na své si přijde vskutku každý, tak směle do toho.

Vytvořit krásný a chutný dort je dílo hodné skutečných cukrářů. Několikapatrové dorty zaberou při přípravě i několik dní a při jejich tvoření nesmíme opomenout důležitá pravidla a zásady. Zde platí pořekadlo - trénink dělá mistra, a tak v těsném závěsu za teorií hledejme několik hodin praxe a vyzkoušených dortů.

Patříte-li mezi milovníky dortů, tak právě pro vás edice Apetit připravila kuchařku Dorty a dezerty, ve které najdete všechny důležité informace týkající se přípravy sladkých dezertů. Pro svou jednoduchou přípravu se těší zasloužené oblibě dorty nepečené. Stačí jen dopředu počítat s časem na ztuhnutí v lednici, v mnoha případech je ideální začít den předem a nechat dort ztuhnout přes noc.   

Tajemství tkví ve správném poměru ingrediencí

Ten správný impuls k tvorbě nepečených dortů dostáváme především v létě, kdy jsme obklopeni pestrým výběrem čerstvého ovoce. Není však důvod, proč si nevychutnat sladkou porci nepečeného dezertu i na podzim nebo v zimě. U smetanových i pudinkových dortů je důležité klást důraz na správný poměr ingrediencí, aby dort zatuhl a byl dostatečně hutný, což zabrání jeho případnému vytékání z formy nebo tekuté konzistenci při servírování. 

Jako jeden z prvních nepečených dezertů nás jistě napadne tiramisu. Než se pustíte do jeho přípravy, podívejte se na náš návod Jak na dokonalé tiramisu a vyzkoušejte si naše oblíbené jahodové tiramisu s výrazným pomerančovým aroma podtrhujícím ovocnou chuť. Patříte-li mezi milovníky smetanových dortů, pak tu pro vás máme dort na míru. Řeč je o dortu s malinami a bazalkovým cukrem, který je bezesporu hrdým konkurentem pečených dortů určených ke slavnostním příležitostem.

  • U malin ještě zůstaneme a tentokrát stačí použít zásoby z mrazáku a spojit je s lehkým tvarohovým krémem. Tento malinový tvarohový dort potěší malé i velké strávníky, svou chutí připomíná malinovou zmrzlinu a tomu se velmi těžko odolává.
  • Nebojte se s mraženým ovocem experimentovat a pusťte se do přípravy rychlého a chutného ovocného dortu, který hýří barvami lesního ovoce a na jeho přípravu vám postačí půl hodiny času.

Jak je z přípravy nepečených dortů často patrné, jejich korpus je zpravidla z rozmačkaných sušenek, které nejen t voří důležité spodní patro dortu, ale zároveň chuťově skvěle ladí ke krémové části.

Nejčastěji se tato kombinace používá u dortů typu cheesecake, a my pro vás máme hned několik receptů na tento původem starořecký dezert v jeho nepečené podobě. Podívejte se na všechny báječné nepečené cheesecaky a dejte nám v komentářích vědět, jaký je váš nejoblíbenější. 

Na závěr jsme si pro vás připravili dort, k jehož přípravě vám postačí jen několik základních ingrediencí a skvěle se hodí v době sychravého podzimu a sklizně jablíček.

  • Kombinace vařených jablek a vanilkového pudinku je zaručeně jedna z nejlepších a ve spojení s lehkých vyšlehaným krémem posypaným skořicí tvoří chuťově vyvážený sladký dezert.
  • Připravte si nepečený jablečný dort a nechte se unášet sladkou chutí jablek se skořicí. Piškoty oddělující jednotlivá patra jsou příjemně vláčné a plné chuti nasáklé z jablečno-vanilkového pudinku. 
Skryt pre seznam

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč