Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový tvarohový dort

Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne...

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: na 8-10 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10
Dort Česká

Ingredience

    • hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ (viz Chytré rady navíc)
    • 600 g mražených malin
    • 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 150 g krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 500 g tvarohu ve vaničce
    • 10 plátků želatiny
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • červené malinové barvivo (nemusí být)
    • maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

Příprava jídla

1 Mražené maliny na náplň vsypte do cedníku, zavěste nad misku a nechte povolit (šťávu, kterou maliny pustí, nevylévejte!).

2 Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu namočte na 10 minut do vody, až změkne. Mezitím vidličkou rozmačkejte povolené maliny. Odkapanou šťávu z malin ohřejte (stačí cca 4 lžíce). Odstavte a postupně přidejte vymačkané plátky želatiny a míchejte je do rozpuštění.

3 Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem. Pokud chcete dosáhnout růžové barvy jako na fotce, přidejte pár kapek barviva. V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a pak ji postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem a malinami.

4 Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Vyšlehejte dotuha šlehačku a pevný sníh z bílků. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.

5 Pak odstraňte boky formy, dort ozdobte mátou a malinami a pocukrujte.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Ze 150 g hladké mouky, 100 g studeného másla, 50 g krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry z 1/2 biocitronu zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy. Pečte 10 minut při 200 °C.
  • Na sušenkový základ promixujte 125 g sušenek s 50 g másla. Upěchujte do formy vyložené pečicím papírem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová pěna s mátou

Terina s bílou čokoládou

Dezert ze zakysané smetany

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
chuťově je to skvělé, ale dort nedrží pohromadě. Jednak je sušenek v receptu málo a potom na množství tvarohu a šlehačky je želatiny málo
Obrazek uzivatele
Včera jsem dort dělala, a nevím kde se stalal chyba,ale postu jsem přesně dodržela, ale po sundaní dortové obruče, se celý krém rozjel, takže dle mého je na tolik krému málo želatiny(bylo by lepší uvádě i gramáž. Dle infa na balíčku plátkové želatiny si myslím, že by tech plátků mělo bát použito jednou tolik!!! Já použila 10ks a absolutně to nestačilo na balení je psáno, že 6ks co balení obsahuje je cca na O,5 L tekutiny, takže určitě doporucuju balení tři pokud někdo bude dělat(měla jsem želatinu v plátcích Dr.Oetker!!!! JInak je chutove vyborny, akorat ho budeme jist ve forme peny,ala pohar!
Obrazek uzivatele
Děkuji za poznámky, dala jsem hodně želatiny (měla jsem doma 28 plátků) a bylo do dobře. Dort držel pohromadě a byl výborný.

Přidat komentář