0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort s malinovou pěnou & bazalkovým cukrem

Dort s malinovou pěnou & s bazalkovým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort s malinovou pěnou & bazalkovým cukrem

4.2/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10200 kcal
Bílkoviny 1345 g
Sacharidy 327 g
Tuky 382 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuhle dortu říkáme nebe na lžičce, je totiž doslova nebesky nadýchaný!

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené světlé sušenky (Bebe, věnečky, club…), drcené
máslo 80 g
rozpuštěné
Na malinovou pěnu
maliny 400 g
čerstvé nebo mražené
krupicový cukr 100 g
želatina 10 plátků
moučkový cukr
podle chuti
Na bazalkový cukr
krystalový cukr 2 PL
lze použít i krupicový
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
Na dokončení
bazalka
čerstvé lístky
čerstvé

1 Formu o průměru 18–20 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky). Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Uložte do lednice, než uděláte pěnu.

2 Maliny na pěnu rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto do rendlíku. Přidejte krupicový cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Malinové pyré nechte úplně vychladnout.

3 Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Malinové pyré smíchejte se zakysanou smetanou. Když jsou perfektně promíchané, opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně na mírný stupeň ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, okamžitě stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce malinového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs se želatinou do mísy s náplní a důkladně rozmíchejte.

4 Malinovou pěnu vlijte na vychlazený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

5 Krupicový cukr a bazalku (přidávejte ji postupně) v hmoždíři třete tak dlouho, dokud nevznikne krásně zelený bazalkový cukr bez větších kousků bylinky.

6 Hotový dort ozdobte bazalkovým cukrem, čerstvou bazalkou a malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč