Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort s malinovou pěnou & s bazalkovým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort s malinovou pěnou & bazalkovým cukrem

4/5 Počet hodnocení: 70
Do hodiny Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10200 kcal
Bílkoviny 1345 g
Sacharidy 327 g
Tuky 382 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomuhle dortu říkáme nebe na lžičce, je totiž doslova nebesky nadýchaný! Dort s malinovou pěnou a bazalkovým cukrem představuje svěží spojení, naprosto dokonalé na léto. Navíc je nepečený, korpus je z drcených sušenek. A tady je recept...

Související recepty

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené světlé sušenky (Bebe, věnečky, club…), drcené
rozpuštěné
Na malinovou pěnu
maliny 400 g
čerstvé nebo mražené
želatina 10 plátků
podle chuti
Na bazalkový cukr
krystalový cukr 2 PL
lze použít i krupicový
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
Na dokončení
bazalka
čerstvé lístky
čerstvé

Postup

1

Formu o průměru 18–20 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky). Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Uložte do lednice, než uděláte pěnu.

2

Maliny na pěnu rozmixujte a přepasírujte přes jemné síto do rendlíku. Přidejte krupicový cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Malinové pyré nechte úplně vychladnout.

3

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Malinové pyré smíchejte se zakysanou smetanou. Když jsou perfektně promíchané, opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte podle chuti moučkovým cukrem.

4

Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně na mírný stupeň ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, okamžitě stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce malinového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs se želatinou do mísy s náplní a důkladně rozmíchejte.

5

Malinovou pěnu vlijte na vychlazený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

6

Krupicový cukr a bazalku (přidávejte ji postupně) v hmoždíři třete tak dlouho, dokud nevznikne krásně zelený bazalkový cukr bez větších kousků bylinky.

7

Hotový dort ozdobte bazalkovým cukrem, čerstvou bazalkou a malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...