Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové tiramisu

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Dort

Ingredience

    • 300g jahod
    • 4 lžíce krupicového cukru + na jahody
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • šťáva ze 2 pomerančů
    • 3 lžíce likéru grand marnier nebo jiného pomerančového likéru
    • 4 vejce, žloutky a bílky
    • oddělené nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
    • 500g mascarpone
    • 1 (25–30ks) balení dlouhých cukrářských piškotů (savoiardi)

     

Příprava jídla

1 Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.

2 Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone. Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Třípatrová pavlova s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou

30x božské jahody, které si zamilujete

Nejsladší den dětí

REKLAMA

Přidat komentář