
Jahodové tiramisu
Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...
Vydání: 2015/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300g jahod
- 4 lžíce krupicového cukru + na jahody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- šťáva ze 2 pomerančů
- 3 lžíce likéru grand marnier nebo jiného pomerančového likéru
- 4 vejce, žloutky a bílky
- oddělené nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
- 500g mascarpone
- 1 (25–30ks) balení dlouhých cukrářských piškotů (savoiardi)
Příprava jídla
1 Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.
2 Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone. Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit.
Přidat komentář