Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený ovocný dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 233
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 492 g
Tuky 76 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, lehký, bez pečení a z minima surovin. To je nepečený dort ze zakysané smetany s ovocem, které máte k dispozici. Je ideálním dezertem na léto, kdy je k mání spousta čerstvého sezónního ovoce. V zimě použijte kompot nebo mraženou směs. 

Suroviny

ovoce 400 g
čerstvé, kompotované nebo mražené
na ozdobu
máta
na ozdobu

Postup

1

Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií (pro jistotu raději 2 vrstvami). Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem – na 1 kelímek smetany počítejte zhruba 1 sáček – celkové množství volte podle velikosti formy.

2

Na dno formy (nebo třeba i malých jednoporcových formiček či mističek) rozložte v jedné vrstvě jeden vedle druhého piškoty, pak dejte tenkou vrstvu ovoce a navrch oslazenou zakysanou smetanu. Vrstvy opakujte v uvedeném pořadí do spotřebování surovin. Ukončete vrstvou smetany a uhlaďte.

3

Dejte na noc do lednice. Piškoty přes noc vsáknou tekutinu z ovoce a smetany, dezert tedy není rozbředlý a dort dobře drží. Před podáváním vyjměte dort z formy (nebo vyklopte dortíky z mističek) a odstraňte fólii. Podle chuti ozdobte malinami či jiným ovocem a čerstvými bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...