Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou
Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-makový cheesecake s mandlovou drobenkou

3.9/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4989 kcal
Bílkoviny 358 g
Sacharidy 280 g
Tuky 265 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cheesecake do skleničky elegantně spojuje hedvábnou texturu s křupavými elementy, sladkou chuť s kyselou. Je plný protikladů a přitom dokonale vyvážený. O krémovost se stará sýr a šlehačka, křupavost do dezertu vnáší nemletý mák a drobenka s plátky mandlí.

NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD

 
Skryt pre seznam

Suroviny

Na mandlovou drobenku
vychlazené a nakrájené na kostičky
mandle plátky 100 g
Na citronovo-makový cheesecake
želatina 2 plátky
o pokojové teplotě
slazené, 1/2 konzervy nebo podle chuti
z 1–2 citronů či podle chuti
z 1 biocitronu, najemno nastrouhaná
40%, ušlehaná
mák celý 2 PL
Na dokončení
nabízí např. Marks & Spencer
čerstvé

Postup

1

Troubu vyhřejte na 160°C. Plech vyložte pečicím papírem. Z hladké a mandlové mouky, krupicového cukru a vychlazeného másla vypracujte prsty drobenku, promíchejte s plátky mandlí, nasypte na připravený plech a pečte dozlatova asi 15 minut. Nechte zcela vychladnout. 

2

Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Krémový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem, citronovou šťávou a citronovou kůrou dohladka. Ochutnejte, a pokud se vám krém zdá málo sladký, přidejte více kondenzovaného mléka. Želatinu vyždímejte a opatrně rozpusťte v rendlíku. Přidejte lžíci připraveného krému, dobře rozmíchejte, vraťte zpět do mísy ke zbytku krému a důkladně vmíchejte. Stěrkou opatrně zapracujte ušlehanou smetanu a mák.

3

Na dno skleniček rozdělte mandlovou drobenku a na ni lžící naneste cheesecake. Ještě jednou zopakujte. Uložte alespoň na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte citronovým krémem a čerstvými malinami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč