Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zadělávané smetanové kedlubny

Kedlubny jsou skvělé i zatepla. Zadělávané se smetanou je podávejte jako přílohu k masu nebo je doplňte novými bramborami a servírujte jako lehkou večeři.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Dušení 0:30
Česká

Ingredience

    • 60 g špeku (klidně i anglické slaniny), na drobné kostičky
    • 2 velké kedlubny nebo 3 malé, nakrájené na 5mm nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 mrkev (ne moc velká), nastrouhaná nahrubo
    • 150 ml zakysané smetany (nebo víc, podle potřeby)

Příprava jídla

1 V kastrolu nechte nakrájený špek pustit tuk, trvá to 3–5 minut. Přidejte nakrájené kedlubny, osolte, opepřete, zamíchejte a duste pod poklicí 15–20 minut. Kedlubny pustí dost tekutiny, není třeba je podlévat vodou.

2 Odklopte poklici, zbylou tekutinu vyduste a kedlubny poprašte moukou. Osmahněte a vmíchejte mrkev a smetanu. Duste dále na mírném ohni asi 15 minut, aby kedlubny změkly a smetana s moukou se provařily. Dochuťte.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s marinovaným lososem

Kedlubnové skleničky

Krémová kedlubnová polévka

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Kedlubnové zelí

Balzamikové kedlubny

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář