Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • cca 2 litry zeleninového vývaru či vody 4 středně velké kedlubny, oloupané a rozpůlené
    • 250g brambor, oloupaných a na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50g anglické slaniny, nakrájené nadrobno
    • 5 lžic nadrobno nakrájené jarní cibulky
    • 3 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
    • 1 lžíce najemno nasekané pažitky
    • 1 žloutek
    • 150g třešňových rajčátek, rozpůlených, zbavených semínek a osušených
    • 2 vrchovaté lžíce tučného tvarohu
    • 2 vrchovaté lžíce hodně tučné zakysané
    • smetany nebo crème fraîche nasekaný kopr na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte. Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Slaninu opečte dokřupava. Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky. Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.

3 Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.

4 Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku. Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní. Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s marinovaným lososem

Kedlubnové skleničky

Krémová kedlubnová polévka

Zadělávané smetanové kedlubny

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Kedlubnové zelí

Balzamikové kedlubny

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář