Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Tahle šunka v hrníčku s petrželkou je oblíbená zejména ve Francii a na pikniku ji určitě oceníte i vy. Už jen sklenka vína, a můžete si užívat voňavé trávy a sluníčka.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 350 g šunky v celku
    • 1 svazek hladkolisté petrželky (i se stonky)
    • 450 ml drůbežího vývaru
    • 1 stroužek česneku
    • 2 lžičky práškové želatiny
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce nasekaných petrželkových lístků


    NA BRAMBOROVÝ SALÁT

     

     

    • 125 g majonézy
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1/4 lžičky soli a špetka pepře
    • 2 řapíky celeru
    • 4–6 nakládaných okurek
    • 500 g vařených brambor


    NA HRÁŠKOVÉ PYRÉ

     

     

     

     

    • 300 g mraženého mladého hrášku
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 3 lžíce panenského olivového oleje

     

     

Příprava jídla

1 Nasekejte nahrubo svazek hladkolisté petrželky (i se stonky). Vložte do rendlíku a zalijte 450 ml drůbežího vývaru, přidejte 1 stroužek česneku, drcený, a přiklopené vařte 5 minut.

2 Mezitím zalijte 2 lžičky práškové želatiny 3 lžícemi vody a nechte 1 minutu nabobtnat. Sceďte petrželkový vývar přes husté síto a po chvíli v něm rozmíchejte želatinu. Osolte, opepřete, misku s vývarem postavte do další misky s ledem a míchejte, až bude mít směs pokojovou teplotu. Vmíchejte 2 lžíce nasekaných petrželkových lístků.

3 350 g šunky v celku nakrájejte na kostky rozdělte do sklenic a nalijte na ni směs. Dejte chladit, až ztuhne, trvá to asi 1 hodinu.

4 Na bramborový salát prošlehejte 125 g majonézy, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/4 lžičky soli a špetku pepře. Promíchejte s 2 řapíky celeru, nakrájenými na plátky, 4–6 nakládanými okurkami, nakrájenými na kostičky, a 500 g vařených brambor, nakrájenými na kostky.

5 Povařte 300 g mraženého mladého hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě, sceďte a nahrubo rozmixujte s 2 lžícemi strouhaného parmazánu a 3 lžícemi panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Rozetřete na ztuhlou šunkovou persiládu, na to navršte bramborový salát a ozdobte vnitřními křehkými lístky řapíkatého celeru.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Banh Mi sendvič

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Kari kuře s cizrnou a raitou

Oranžové pitíčko s mrkví

Zelený tekutý salát s cuketami

Růžový melounový nápoj

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Přidat komentář