Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s hovězím krkem

Nejde však o jeden sval, hovězí krk je poměrně členitý výsek předního hovězího, je proto plný chuti. Hodí se pro přípravu silných omáček a gulášů, mleté maso z krku je ideální na přípravu burgerů. Ve francouzské kuchyni hovězí krk sklízí ovace v beouf bourguignone neboli jako hovězí po burgundsku. Při dlouhém dušení se rozpadne na kousky a omáčce dodá výraznou chuť.

...

  

  • Hovězí krk špičkou začíná za hlavou zvířete, pokračuje krkem bez kosti a podplečím (péro) a končí u vysokého roštěnce.
  • Zajímavou částí hovězího krku je nejen roštěnec, který se s oblibou používá pro přípravu steaků, ale také péro, které má křehkou strukturu a bývá velmi mramorované. Tato část je také vhodná pro steaky nebo na dlouhé pečení a dušení.
  • Špička krku má hrubší svalová vlákna a bývá přerostlá tukem, proto se hodí pro delší tepelnou úpravu.

 

 
hovězí krk
ZDROJ: Apetitonline.cz

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč