Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piškotové dezerty

Piškotové těsto je nadýchané, jemné, vláčné a krásně žluté po vajíčkách. Dají se z něj dělat ty nejjednodušší moučníky, ale i dezerty luxusní a rafinované. Dejte se do nich s námi!

JAK NA DOKONALÝ PIŠKOT

S TUKEM, NEBO BEZ Piškot bez tuku je jemný, lehký a nadýchaný, piškot s tukem zase vláčnější a šťavnatější a hodí se víc na dortový korpus.

OBMĚNY Část mouky můžete nahradit kakaem nebo vlašskými ořechy či mletými mandlemi.

PEČENÍ Každá trouba peče trochu jinak, těsto před koncem pečení proto kontrolujte – zvláště pokud pečete tenké pláty na roládu. Piškotové těsto se rychle vysuší a namísto nadýchaného piškotu vám může vzniknout křupavá, nesrolovatelná sušenka!

 

 

Přidat komentář