Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Jahodové tiramisu s mascarpone připravíte bez vajec a pokud zvolíte čerstvé voňavé jahody, úspěch máte zaručen. I když se jedná o velmi jednoduchý dezert, alespoň pro začátek se recept určitě hodí.
Suroviny
víno dezertní
100
ml
sladké
jahody
400
g
třtinový cukr
50
g
mascarpone
250
g
smetana ke šlehání
290
ml
40%, ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem
Postup
1
Piškoty pokapejte dezertním vínem.
2
Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)
3
Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.
4
Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.
5
Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.
6
Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd po italsku: Kompletní nedělní menu v italském stylu(4 recepty )
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů: I v italské kuchyni se setkáte s různými obměnami receptu a s tajnými přísadami(16 receptů )
- Troubu nepotřebujete, tyto jahodové delikatesy totiž zvládnete bez pečení(15 receptů )
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
Komentáře