Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 278 g
Tuky 206 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Úspěch zaručen.

Suroviny

piškoty 250 g
víno dezertní 100 ml
sladké
jahody 400 g
čerstvé, sladké
třtinový cukr 50 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 290 ml
ušlehané, podle chuti oslazené cukrem

1 Piškoty pokapejte dezertním vínem. Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

2 Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr. Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky. Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou. Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

 

Komentáře

Anonym

Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!

Anonym

V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!

Anonym

Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?

Anonym

V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.

Jitka Bacíková

Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka jitka.bacikova@gmail.com

Anonym

Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na kamajka65@seznam.cz

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit