0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 278 g
Tuky 206 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Úspěch zaručen.

Suroviny

piškoty 250 g
víno dezertní 100 ml
sladké
jahody 400 g
třtinový cukr 50 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 290 ml
ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem

Postup

1

Piškoty pokapejte dezertním vínem.

2

Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

3

Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.

4

Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.

5

Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.

6

Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Anonym

Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!

Anonym

V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!

Anonym

Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?

Anonym

V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.

Jitka Bacíková

Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka jitka.bacikova@gmail.com

Anonym

Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na kamajka65@seznam.cz

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit