Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu bez vajec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 80
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2184 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 90 g
Tuky 196 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Jahodové tiramisu s mascarpone připravíte bez vajec a pokud zvolíte čerstvé voňavé jahody, úspěch máte zaručen. I když se jedná o velmi jednoduchý dezert, alespoň pro začátek se recept určitě hodí.

Suroviny

sladké
jahody 400 g
třtinový cukr 50 g
40%, ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem

Postup

1

Piškoty pokapejte dezertním vínem.

2

Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

3

Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.

4

Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.

5

Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.

6

Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

29.05.2010 12:08
Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?
01.06.2010 00:26
V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.
10.06.2010 09:32
Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka [email protected]
13.06.2010 23:17
Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na [email protected]
28.05.2010 15:07
Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!
31.05.2010 23:49
V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!
24.06.2010 15:52
přesně, souhlasím.

Apetit magazín