0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 278 g
Tuky 206 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Úspěch zaručen.

Suroviny

piškoty 250 g
sladké
jahody 400 g
třtinový cukr 50 g
ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem

Postup

1

Piškoty pokapejte dezertním vínem.

2

Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

3

Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.

4

Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.

5

Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.

6

Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Anonym

Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!

Anonym

V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!

Anonym

přesně, souhlasím.

Anonym

Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?

Anonym

V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.

Jitka Bacíková

Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka [email protected]

Anonym

Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na [email protected]

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč