Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Úspěch zaručen.
Suroviny
piškoty
250
g
víno dezertní
100
ml
sladké
jahody
400
g
třtinový cukr
50
g
mascarpone
250
g
smetana ke šlehání
290
ml
ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem
Postup
1
Piškoty pokapejte dezertním vínem.
2
Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)
3
Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.
4
Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.
5
Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.
6
Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd po italsku: Kompletní nedělní menu v italském stylu(4 recepty)
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů (16 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)
Komentáře
Anonym
28.05.2010 15:07
Mascarpone
Anonym
31.05.2010 23:49
RE: Mascarpone
Anonym
24.06.2010 15:52
RE: RE: Mascarpone
Anonym
29.05.2010 12:08
Cukr
Anonym
01.06.2010 00:26
RE: Cukr
Jitka Bacíková
10.06.2010 09:32
RE: RE: Cukr
Anonym
13.06.2010 23:17
RE: RE: RE: Cukr