Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu bez vajec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 68
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2184 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 90 g
Tuky 196 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Jahodové tiramisu s mascarpone připravíte bez vajec a pokud zvolíte čerstvé voňavé jahody, úspěch máte zaručen. I když se jedná o velmi jednoduchý dezert, alespoň pro začátek se recept určitě hodí.

Suroviny

sladké
jahody 400 g
třtinový cukr 50 g
40%, ušlehaná, podle chuti oslazené cukrem

Postup

1

Piškoty pokapejte dezertním vínem.

2

Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

3

Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr.

4

Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky.

5

Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou.

6

Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

29.05.2010 12:08
Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?
01.06.2010 00:26
V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.
10.06.2010 09:32
Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka [email protected]
13.06.2010 23:17
Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na [email protected]
28.05.2010 15:07
Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!
31.05.2010 23:49
V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!
24.06.2010 15:52
přesně, souhlasím.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč