Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2402 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 195 g
Tuky 151 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svoji první piškotovou roládu upekla naše bývalá editorka Šárka už v devíti letech! Takže pokud máte v tomhle směru mezery, nenechte se zahanbit. Krém s čokoládou je fantastický, ale klidně můžete roládu naplnit jenom oslazenou šlehačkou s jahodami.

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
krupicový cukr 4 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 4 PL
Na náplň
bílá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 200 ml
jahody 400 g
moučkový cukr
na poprášení

1 Předehřejte troubu na 180°C a plech potáhněte pečicím papírem. Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny; trvá to asi 5 minut. Pak důkladně opláchněte metly a vyšlehejte dotuha sníh – když misku obrátíte vzhůru nohama, sníh z ní nevypadne. Pak do žloutkové směsi střídavě vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh z bílků; se sněhem pracujte velmi opatrně, aby neklesl. Těsto pak rozetřete na připravený pečicí papír, pracujte rychle, ale stále opatrně. Vložte do trouby a pečte asi 7–10 minut do světle zlatavé barvy. Roládu raději vytáhněte o pár minut dřív než později – když se přepeče, jde špatně rolovat.

2 Roládu ihned po vytažení z trouby překlopte na čistou utěrku, stáhněte z ní pečicí papír a zarolujte od delší strany do utěrky. Nechte vychladnout.

3 Mezitím připravte krém. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu a na mírném plameni zahřívejte do rozpuštění. Nechte v lednici vychladit (několik hodin, klidně i přes noc) a pak vyšlehejte na nadýchaný krém (podle chuti můžete dosladit). Jahody opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky.

4 Roládu opatrně vybalte z utěrky, potřete krémem, poklaďte jahodami a zpátky zarolujte. Poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Anonym

Trochu jsem se obávala,jak dopadne piskot bez vážení surovin, ale riskla jsem to ...a s úspěchem. Těsto krásně vyběhlo a bylo nadýchané i po zatížení hutnou tvarohovou náplní (čokoládu moc nemusím). Doporučuji a ukládám si do kuchařky.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit