Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak probíhal Souboj na talíři LIVE: Nemalé fronty lidem náladu nezkazily, ceny jídel byly příznivé. Žádné soupeření se nekonalo

Radek Kašpárek Souboj na talíři
ZDROJ: Se souhlasem Radka Kašpárka, TV Nova
sdílet:

V třetí lednovou sobotu 2024 jsme se vydali na akci Souboj na talíři LIVE. Festival hvězdných chutí, jak Nova svému novému formátu přezdívá, startoval v 11 hodin a u brány O2 Universa postávaly stovky nedočkavých návštěvníků. Během pár hodin se prostor naplnil tak, že restaurace měly co dělat, aby nápor vydržely. 

Hned naproti vchodu jsme zaregistrovali dobíjecí centrum, kde jsme si na speciální kartu nechali nahrát peníze. A mohli jsme začít ochutnávat. Než jsme se však dostáváme ke ‚stánkům‘ restaurací, které byly rozeseté po celé budově, potkáváme první hvězdy z českého showbyzysu: Lukáše Hejlíka a Vandu Hybnerovou.

Moderátoři ze Snídaně s Novou Johan Mádr a Ondřej Havel na VIP pódiu přivítali nejprve Lukáše Hejlíka, který se rozpovídal nejen o oblíbených restauracích, ale i o tom, kolik dává spropitné nebo jestli uklízí v kuchyni. „Souboj na talíři LIVE je úplně můj vysněný projekt, protože pod jednou střechou mám své oblíbené nejen šéfkuchaře, ale i jejich týmy a provozy,“ svěřil se herec Lukáš Hejlík.

Další rozhovor už ale nestíháme, běžíme dolů k hlavnímu pódiu, kde se v tu chvíli odehrává druhý souboj. Lidí je před pódiem jako na koncertě Roling Stones. Naštěstí ale nebylo potřeba se probojovávat dopředu – vše se streamuje na velkou obrazovku.

Skryt pre seznam

Po Přemku Forejtovi jehož soupeřem byl Pavel Sapík, se proti sobě postavili Honza Punčochář a Miroslav Grusz z MG Restaurant. Na pódiu se ten den vystřídal ještě Radek Kašpárek s Ondřejem Korábem z Grad Restaurant Pupp a v druhém kole znovu trojice slavných šéfkuchařů proti hvězdám tuzemské gastronomie.

Místo napětí legrace

Napětí cítit nebylo, protože většina soubojů končila vyrovnaně, o zábavu ale bylo postaráno. Když například Honza Punčochář nemohl najít bílé víno, se kterým chtěl vařit, diváci mu odlévali ze svých kelímků.

Moderátorská dvojice Zorka Hejdová a Roman Staša se skvěle doplňovali, a když se jim výstup na pódium nepodařil, klidně si ho střihli za zvuku pobaveného publika znovu. Atmosféra byla uvolněná, což přispělo k tomu, že lidé opravdu vydrželi sledovat všechny show až do 19 hodin.

Občas v prostoru haly narážíme nečekaně na chumel lidí, později zjišťujeme, že uprostřed se nachází populární osobnost. Všichni zúčastnění se se svými fanoušky nechávají ochotně vyfotit, leckdy i na úkor včasného příchodu na stage.

Když vaříte v televizi, popularita k tomu patří. Já jsem za své fanoušky nesmírně rád, jsem za ně moc vděčný, a proto jsem se snažil vyjít vstříc skoro každému, kdo se chtěl se mnou vyfotit nebo chtěl můj podpis,“ odpovídá Radek Kašpárek.

Dobrou náladu si lidé nenechají zkazit ani nekonečnými frontami, které se u některých restaurací vytvořily. Jedna z největších front se vine k vietnamskému bistru Bahn-mi-ba, které nabízí drobné ochutnávky z menu za 49 Kč a větší porce za 89 Kč.

Ochutnali jsme například pho s krevetovými knedlíčky a místo čekání jsme si doběhli do Esky na fermentovanou červenou pšenici s houbami a ztraceným vejcem a jejich legendární brambory v popelu se zakysanou smetanou a uzenou rybou. 

  • Vzhledem k cenám, za které restaurace jídla nabízejí v běžném menu, jsou místní ochutnávkové porce výhodně. Například Eska prodává zmíněné brambory za 319 Kč, festivalová ochutnávková porce byla za 170 Kč. 

Jen během prvního dne jsem ochutnala asi deset jídel a jedno bylo lepší než druhé. Opravdu tu vařili ti nejlepší z nejlepších. Pro mě fantastická akce, protože já jsem milovníkem dobrého jídla,“ komentuje v polovině konání festival moderátorka Zorka Hejdová, která spolu s Romanem Stašou provázela kuchařskými souboji na hlavním pódiu.

  • Návštěvníci mohli ochutnávat pokrmy z top českých podniků: Aromi, Červený jelen, Dejvická 34, Grandrestaurant Pupp, Kampa Park, Mace Restaurant, MG restaurace, Molo Lipno, Mlýnec, V Zátiší Restaurant, U Sapíků, SaSaZu, Silq, Sia Restaurant, Trezor Špork a Cukrář Skála, každý z nich si vybral pro svůj koncept typické menu.

Jako restaurace Červený jelen jsme samozřejmě museli dělat jelena. Pro návštěvníky jsme připravili kombinaci jeleního ragú a jeleního hřbetu. K tomu lanýžovou kaši a černý bez. Pak jsme nabízeli vejce 63° na bramborové rösti, k tomu koprové velouté. Jako dezert jsme nabízeli profiterolku plněnou lískooříškovým krémem a k tomu vaječný koňák,“ shrnuje šéfkuchař restaurace Červený jelen Marek Fichtner. 

Na festivalu byly k dostání naše kuchařky z edice Apetit včetně naší novinky Líná kuchařka, kterou zde osobně představila šéfredaktorka Jana Kopecká s redaktorkou Darinou Sieglovou. Ta na pódium dorazila jakožto líná kuchařka v pyžamu.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč