Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená pšenice s dýní, brusinkami a vlašskými ořechy

Červená pšenice s dýní, brusinkami a vlašskými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červená pšenice s dýní, brusinkami a vlašskými ořechy

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 214 g
Tuky 64 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pšeničný salát má svěží chuť, dá se jíst samotný i jako příloha. Doplnit ho můžete sýrem – nabízí se třeba feta – nebo i opečenou klobáskou. Jste-li celiaci, nahraďte pšenici divokou rýží.

Suroviny

červená pšenice 200 g
my použili Naše biofarma od firmy ProBio, propláchutá
vývar zeleninový 750 ml
malá dýně hokkaido, lze nahradit máslovou, bez semen, na kostičky
olivový olej 30 ml
+ dvě lžíce navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, nahrubo
česnek 1 stroužek
nadrobno
sušené brusinky 50 g
proslazované
vinný ocet červený 1 PL
z 1/2 biocitronu
římský kmín ¼ ČL
mletý
kardamom 2 špetky
mletý
skořice 2 špetky
mletá
čerstvá
pomerančová šťáva 30 ml
čerstvá
zázvor (čerstvý) ½ PL
čerstvý, nadrobno
opražené, nasekané
petrželka 2 PL
hladkolisá, nasekaná

Postup

1

Pšenici uvařte podle návodu na obalu (namísto vody ale použijte vývar), aby byla al dente (cca 30 minut). Pak sceďte.

2

Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Dýni na plechu pokropte 1 lžící oleje, osolte a opepřete. Upečte doměkka, a aby začala hnědnout (asi 20 minut, podle velikosti kousků).

3

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje na středním ohni a 3–4 minuty opékejte cibuli a česnek.

4

Brusinky zalijte v misce teplou vodou, aby byly sotva ponořené, přidejte ocet. Nechte stát 10 minut, sceďte.

5

V misce prošlehejte 30ml olivového oleje, citrono- vou kůru, římský kmín, kardamom, skořici, citronovou a pomerančovou šťávu a zázvor.

6

Do teplého zrní zamíchejte zálivku, brusinky, ořechy. Jemně vmíchejte upečenou dýni. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč