0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 159 g
Tuky 44 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky asijské kuchyně.

Suroviny

sezamový olej 1 PL
lze použít i jiný olej
zázvor (čerstvý) 1 PL
čertsvý, nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
mrkev 1 ks
malá, na tenká kolečka
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
ks žampion, na drobné plátky
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit i zeleninnovým
hrášek 300 g
může být i zmražený
sójová omáčka 2 PL
rybí omáčka
lze i bez
škrob 1 PL
sůl
pepř mletý
koriandr
čerstvý
Na knedlíčky
vepřové maso 150 g
mleté
jarní cibulka 1 ks
najemno nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
sójová omáčka 1 PL
světlá
víno rýžové
lze nahradit i suchým sherry
koriandr 1 PL
čerstvý
rýžový škrob 2 ČL
sůl
pepř mletý
16 ks
těsto gyoza kawa hotové plátky, mražené, prodávají obchody s japonskými specialitami
vejce 1 ks
prošlehané

1 Nejprve připravte knedlíčky. Smíchejte všechny přísady kromě plátků těsta a prošlehaného vejce. Doprostřed každého plátku těsta dejte trošku náplně, okraje potřete vejcem, těsto přeložte napůl a spoj dobře přimáčkněte. Připravené knedlíčky položte na tác vyložený papírem na pečení a odložte do chladničky do chvíle, kdy je budete potřebovat. Přebývající náplň můžete zamrazit zformovanou do masových knedlíčků.

Na polévku zahřejte olej v hluboké pánvi s těžkým dnem či ve woku, vsypte zázvor a česnek a půl minuty opékejte za stálého míchání; pozor, nepřipalte je! Přidejte mrkev, jarní cibulku, chilli papričku a houby a 2 minuty míchejte a opékejte. Pozor, aby směs nezhnědla! Přidejte vývar, hrášek a sójovou a rybí omáčku. Přiveďte k varu, povařte 4 minuty a odstavte. Škrob smíchejte s trochou studené vody na hladkou pastu a vmíchejte ji do polévky. Přiveďte zpět k varu.

3 Knedlíčky vařte zvlášť v rendlíku s vroucí vodou 3–5 minut, aby vyplavaly a náplň byla provařená. Vylovte je z vody a vložte do polévky (ale už je v ní nevařte). Podávejte s další sójovkou a koriandrem.

 

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit