Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 196 g
Tuky 38 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky asijské kuchyně.

Suroviny

sezamový olej 1 PL
lze použít i jiný olej
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
mrkev 1 ks
malá, na tenká kolečka
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
zbavená semen a nakrájená na šikmu kolečka
drobné, na tenké plátky
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit i zeleninnovým
hrášek 300 g
může být i zmražený
sójová omáčka 2 PL
rybí omáčka
nemusí být
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl
pepř mletý
koriandr čerstvý
na ozdobu, nemusí být
Na knedlíčky
jarní cibulka 1 ks
najemno nasekaná
zázvor (čerstvý) ½ PL
nastrouhaný
sójová omáčka 1 PL
světlá
lze nahradit i suchým sherry
koriandr čerstvý 1 PL
nasekaný
rýžový škrob 2 ČL
sůl
pepř mletý
16 ks
těsto gyoza kawa hotové plátky, mražené, prodávají obchody s japonskými specialitami
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Nejprve připravte knedlíčky. Smíchejte všechny přísady kromě plátků těsta a prošlehaného vejce. Doprostřed každého plátku těsta dejte trošku náplně, okraje potřete vejcem, těsto přeložte napůl a spoj dobře přimáčkněte. Připravené knedlíčky položte na tác vyložený papírem na pečení a odložte do chladničky do chvíle, kdy je budete potřebovat. Přebývající náplň můžete zamrazit zformovanou do masových knedlíčků.

2

Na polévku zahřejte olej v hluboké pánvi s těžkým dnem či ve woku, vsypte zázvor a česnek a půl minuty opékejte za stálého míchání; pozor, nepřipalte je! Přidejte mrkev, jarní cibulku, chilli papričku a houby a 2 minuty míchejte a opékejte. Pozor, aby směs nezhnědla! Přidejte vývar, hrášek a sójovou a rybí omáčku. Přiveďte k varu, povařte 4 minuty a odstavte. Škrob smíchejte s trochou studené vody na hladkou pastu a vmíchejte ji do polévky. Přiveďte zpět k varu.

3

Knedlíčky vařte zvlášť v rendlíku s vroucí vodou 3–5 minut, aby vyplavaly a náplň byla provařená. Vylovte je z vody a vložte do polévky (ale už je v ní nevařte). Podávejte s další sójovkou a koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč