Pro milovníky asijské kuchyně.
Suroviny
Postup
Nejprve připravte knedlíčky. Smíchejte všechny přísady kromě plátků těsta a prošlehaného vejce. Doprostřed každého plátku těsta dejte trošku náplně, okraje potřete vejcem, těsto přeložte napůl a spoj dobře přimáčkněte. Připravené knedlíčky položte na tác vyložený papírem na pečení a odložte do chladničky do chvíle, kdy je budete potřebovat. Přebývající náplň můžete zamrazit zformovanou do masových knedlíčků.
Na polévku zahřejte olej v hluboké pánvi s těžkým dnem či ve woku, vsypte zázvor a česnek a půl minuty opékejte za stálého míchání; pozor, nepřipalte je! Přidejte mrkev, jarní cibulku, chilli papričku a houby a 2 minuty míchejte a opékejte. Pozor, aby směs nezhnědla! Přidejte vývar, hrášek a sójovou a rybí omáčku. Přiveďte k varu, povařte 4 minuty a odstavte. Škrob smíchejte s trochou studené vody na hladkou pastu a vmíchejte ji do polévky. Přiveďte zpět k varu.
Knedlíčky vařte zvlášť v rendlíku s vroucí vodou 3–5 minut, aby vyplavaly a náplň byla provařená. Vylovte je z vody a vložte do polévky (ale už je v ní nevařte). Podávejte s další sójovkou a koriandrem.