Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská polévka s hráškem a knedlíčky
Čínská polévka s hráškem a knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 196 g
Tuky 38 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky asijské kuchyně.

Suroviny

sezamový olej 1 PL
lze použít i jiný olej
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
mrkev 1 ks
malá, na tenká kolečka
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
zbavená semen a nakrájená na šikmu kolečka
drobné, na tenké plátky
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit i zeleninnovým
hrášek 300 g
může být i zmražený
sójová omáčka 2 PL
rybí omáčka
nemusí být
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl
pepř mletý
koriandr čerstvý
na ozdobu, nemusí být
Na knedlíčky
jarní cibulka 1 ks
najemno nasekaná
zázvor (čerstvý) ½ PL
nastrouhaný
sójová omáčka 1 PL
světlá
lze nahradit i suchým sherry
koriandr čerstvý 1 PL
nasekaný
rýžový škrob 2 ČL
sůl
pepř mletý
16 ks
těsto gyoza kawa hotové plátky, mražené, prodávají obchody s japonskými specialitami
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Nejprve připravte knedlíčky. Smíchejte všechny přísady kromě plátků těsta a prošlehaného vejce. Doprostřed každého plátku těsta dejte trošku náplně, okraje potřete vejcem, těsto přeložte napůl a spoj dobře přimáčkněte. Připravené knedlíčky položte na tác vyložený papírem na pečení a odložte do chladničky do chvíle, kdy je budete potřebovat. Přebývající náplň můžete zamrazit zformovanou do masových knedlíčků.

2

Na polévku zahřejte olej v hluboké pánvi s těžkým dnem či ve woku, vsypte zázvor a česnek a půl minuty opékejte za stálého míchání; pozor, nepřipalte je! Přidejte mrkev, jarní cibulku, chilli papričku a houby a 2 minuty míchejte a opékejte. Pozor, aby směs nezhnědla! Přidejte vývar, hrášek a sójovou a rybí omáčku. Přiveďte k varu, povařte 4 minuty a odstavte. Škrob smíchejte s trochou studené vody na hladkou pastu a vmíchejte ji do polévky. Přiveďte zpět k varu.

3

Knedlíčky vařte zvlášť v rendlíku s vroucí vodou 3–5 minut, aby vyplavaly a náplň byla provařená. Vylovte je z vody a vložte do polévky (ale už je v ní nevařte). Podávejte s další sójovkou a koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...