Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2535 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 99 g
Tuky 163 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsnadnější zapékaná ryba – omáčka se dělá sama. Jen pět přísad a dva snadné kroky. Speciál pro mikrovlnku.

Suroviny

ryba 800 g
kvalitní, bez kůže, na kousky
pórek 2 ks
na tenká kolečka
petržel hrst
nejlépe hladkolistá, nasekaná
velké se šlupkou, každá cca 200g, na co nejtenčí plátky
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte přísady Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete.

2

Vmžiku uvařte V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou.

3

Vložte do mikrovlnné trouby a osm až deset minut vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte misku pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou.

4

Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte – rovnou ze zapékací nádoby.

Tip Apetitu
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Doba přípravy pak zůstane prakticky stejná; zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.

Kouzelná přísada
Uzená makrela tvoří se zapékací miskou nevšední dvojici a nejlepším partnerem jsou pro ni brambory. Nápadité jídlo, v němž uzená ryba hraje úplně novou roli, a díky způsobu přípravy také získá úplně novou chuť. Pozor: na uzenou variantu ryb obvykle nalákáte i ty, kdo tyhle zdravé dary moře obvykle nemusí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

12.04.2008 11:01
Snadné, skvělé, rychlé, prostě super večeře, kterou zvládně uvařit i můj přítel. Ale ještě předtím než dám pórek do zapékací misky, podusím ho na másle, je pak chutnější a nádherně voní.
31.08.2007 12:11
Recept se nachází v č.3/05, str.12
01.08.2007 13:03
Výborný a jednoduchý recept. Připravuji v troubě, chutná celé rodině i všem návštěvám. Kombinace makrely a pórku je lahodná. Vřele doporučuji.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč