Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2535 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 99 g
Tuky 163 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsnadnější zapékaná ryba – omáčka se dělá sama. Jen pět přísad a dva snadné kroky. Speciál pro mikrovlnku.

Související recepty

Suroviny

ryba 800 g
kvalitní, bez kůže, na kousky
pórek 2 ks
na tenká kolečka
petržel hrst
nejlépe hladkolistá, nasekaná
velké se šlupkou, každá cca 200g, na co nejtenčí plátky
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte přísady Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete.

2

Vmžiku uvařte V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou.

3

Vložte do mikrovlnné trouby a osm až deset minut vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte misku pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou.

4

Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte – rovnou ze zapékací nádoby.

Tip Apetitu
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Doba přípravy pak zůstane prakticky stejná; zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.

Kouzelná přísada
Uzená makrela tvoří se zapékací miskou nevšední dvojici a nejlepším partnerem jsou pro ni brambory. Nápadité jídlo, v němž uzená ryba hraje úplně novou roli, a díky způsobu přípravy také získá úplně novou chuť. Pozor: na uzenou variantu ryb obvykle nalákáte i ty, kdo tyhle zdravé dary moře obvykle nemusí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

12.04.2008 11:01
Snadné, skvělé, rychlé, prostě super večeře, kterou zvládně uvařit i můj přítel. Ale ještě předtím než dám pórek do zapékací misky, podusím ho na másle, je pak chutnější a nádherně voní.
31.08.2007 12:11
Recept se nachází v č.3/05, str.12
01.08.2007 13:03
Výborný a jednoduchý recept. Připravuji v troubě, chutná celé rodině i všem návštěvám. Kombinace makrely a pórku je lahodná. Vřele doporučuji.

Apetit magazín