Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/8

Srpen je měsíc plný pohodové prázdninové atmosféry, prozářený sluncem, vonící senem a chutnajícím po nalezených (nebo nenalezených) houbách, sladké kukuřici rovnou z pole a borůvkových koláčích právě vytažených z trouby... Pokud se letos nechystáte na dovolenou za hranice, zasněte se a procestujte prostřednictvím stránek srpnového Apetitu francouzský venkov, užijte si skvělou italskou hostinu od aperitiva až po dezert nebo si vychutnejte to nejlepší, co nabízí Peru. Díky nápaditým receptům se můžete doslova vyřádit s barevnými paprikami, a to od české klasiky v netradičním podání až po tex-mex kuchyni v podobě tacos. A aby vám z toho všeho nebylo moc horko, zchlaďte se na závěr těmi nejlahodnějšími smetanovými nanuky.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Papriky

V našem článku vám představujeme papriky z méně obvyklé stránky, ale usoudili jsme, že ani klasické plněné papriky by v našich receptech neměly chybět.

Nanuky

Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá tekutý karamel, nakyslé maliny nebo příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!

Když hlavní roli hraje káva

Přijměte pozvání na kávu, podávat ji budeme v nejrůznějších formách – v hrnku i na talířku. Servírují se totiž dezerty, v nichž je káva rafinovanou ingrediencí, která umí skvěle vybalancovat sladkost!

Hodujte po italsku

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase proslulí láskou k jídlu – dokážou nad ním vést vášnivé debaty, jídlo si dovedou vychutnat a u stolu umějí sedět hodiny... Ono také projíst se antipasti, primi piati a secondi piati až k dolce chvíli trvá. A v Itálii se zásadně nespěchá.

Recepty z vydání

Rajčatová polévka s nočky

Krémová polévka s jemnými nočky pohladí po duši.

Omeleta s hráškem a šunkou

Když spojíte všechny snídaňové omelety do jedné, získáte báječnou večeři. A místo hrášku můžete příště vyzkoušet třeba...

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Skvělý nápad na večeři i na občerstvení na party!

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

Skvělé jídlo inspirované Středním východem jsme odlehčili rafinovanou zeleninovou přílohou.

Bruschetta Caesar

Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.

Omáčka romesco a pečené brambůrky

V Katalánsku, rodišti téhle omáčky, se romesco často podává k rybám a šnekům, ale skvělá je i k zelenině...

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Zapékané plněné papriky mají nespočet variací. Od veganských až po opravdu masité. My jsme se drželi...

Fajita s paprikami a kuřecím masem

Z úcty k zemi původu tohohle receptu odměřujeme suroviny na hrnky (250 ml) a lžíce a lžičky, jak to ve Státech...

Plněné papriky jako polévka

Polévková variace na klasické plněné papriky s rýží si nás získala na první ochutnání!

Ryba s paprikami po španělsku

Papriky pocházejí ze Střední Ameriky. Po jejím kolumbovském znovuobjevení se začaly pěstovat skoro po celém...

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Tento salát je vynikající samotný i jako příloha.

Papriky s čočkou a vejci

Jídlo, které vám dodá energii na cokoli!

Nanuk s arašídy a karamelem

Krémové potěšení pro všechny milovníky arašídů.

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Základní nanuk, do kterého můžete vmíchat třeba tekutější džem nebo do něj nadrobit své oblíbené...

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na...

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou...

Bylinkový olej s česnekem

Také si rádi před jídlem namáčíte chléb v olivovém oleji? Pak musíte vyzkoušet tenhle ochucený! A místo...

Focaccia s červenou cibulí

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase...

Kalamáry s hráškem na víně

Rychlé a jednoduché jídlo, které můžete podávat s proseccem či aperolem jako aperitivo nebo jimi můžete...

Penne all’amatriciana

Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská...

Špagety cacio e pepe

Těstoviny ‚cacio e pepe‘ (čtěte kačio e pepe, v překladu znamená sýr a pepř) jsou naprostou...

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚...

Lilek a cukety a papriky z pánve

Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.

Krémová polenta s mascarpone

Nejjednodušší a nejrychlejší příloha, kterou jsme vyladili k naprosté dokonalosti.

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Trifle můžete servírovat jako samostatné poháry, ale i jako jeden obrovský dezert, z něhož si každý nabere do...

Cappuccino cheesecake

Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své...

Koláč s kořeněným karamelem

Sladký, hořký, kořeněný... Tenhle koláč má v sobě všechno! Doporučujeme podávat s velkou čepicí...

Tiramisu do šálku

Tiramisu patří mezi absolutní kávové klasiky. Sladké piškoty namočené do hořkého espressa, nadýchaný krém...

Kávová panna cotta

Panna cotta je jedním z nejjednodušších dezertů, který ale můžete přetvořit do velmi efektní sladké tečky.

Koblížky s kávovým krémem

Nadýchaný krém a těsto, které kyne přes noc, a tím vám ušetří spoustu času! Vše si můžete připravit den...

Domácí kuřecí paštika

„Tuhle paštiku jsem začala vařit podle skvělého receptu mojí maminky. Vypadá velmi jednoduše, ale zdání...

Kynuté šneky s malinami

Kynuté šneky Lucie Knyové jsme si zamilovali na první ochutnání. Přiznáme se, že jsme si každá koupila jeden...

Kambodžské červené kari podle Sofie Smith

Nepodceňte poctivé krájení ingrediencí do pasty, robot je sice zvládne rozmixovat, ale pasta pak bude ,chlupatá...

Borůvkové koláče

Horké rumové máslo a vtipné mandlové zdobení udělají ze skvělých koláčů božské – ochutnejte!...

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou

Plněné těstoviny patří ke skvostům italské kuchyně. Neotřelý tvar s vynikající náplní a delikátní...

Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou

Tenhle recept je nejlepší prázdninová volba; využijete v něm dokonale vyzrálá rajčata a máte navařeno za...

Přidat komentář