Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10274 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 1838 g
Tuky 144 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady vytvářejí zajímavou kombinaci chutí. Dejte si je s vychlazeným bílým vínem. 

Suroviny

krevety 600 g
vařené, loupané, nasekané
nakrájená nahrubo
kopr hrnku
nasekaný
citron ½ ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta 20 plátků
olivový olej 2 PL
kaviár 50 g
lososový, na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu a zakysanou smetanu. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plátky bagety potřete olejem, rozložte na plech a dejte na 3–4 minuty do rozehřáté trouby. Navršte na ně připravenou pomazánku, ozdobte kuličkami kaviáru a podávejte s bramborovou polévkou

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč