Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady vytvářejí zajímavou kombinaci chutí. Dejte si je s vychlazeným bílým vínem.
Suroviny
krevety
600
g
vařené, loupané, nasekané
šalotka
3
ks
nakrájená nahrubo
kopr
⅓
hrnku
nasekaný
citron
½
ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
zakysaná smetana
80
g
hustá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta
20
plátků
olivový olej
2
PL
kaviár
50
g
lososový, na ozdobení
Postup
1
V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu a zakysanou smetanu. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Plátky bagety potřete olejem, rozložte na plech a dejte na 3–4 minuty do rozehřáté trouby. Navršte na ně připravenou pomazánku, ozdobte kuličkami kaviáru a podávejte s bramborovou polévkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )