Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Křehounké medailonky obalené v křupavých mandličkách... může být snad něco lepšího? Tohle jsou štědrovečerní řízečky pro ty největší labužníky!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Maso

Ingredience

    • 1 kg vepřové panenky
    • sůl
    • 300 g japonské strouhanky panko
    • 150 g mletých mandlí
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce, prošlehaná s troškou mléka
    • 100 g mandlových lupínků, nasekaných
    • rostlinný olej na smažení
    • klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na cca 2cm silné plátky. Lehce naklepejte rukou a dobře osolte. Strouhanku a mleté i sekané mandle promíchejte v misce. Plátky masa obalte nejprve v mouce, oklepejte ji, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mandlí.

2 Smažte z obou stran v rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Z usmažených řízků nechce krátce odsát tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem Venezuela a klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář