Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapří kuličky

Chyták, jak přimět děti sníst rybu, a ještě si přidat. Křupavé kuličky jsou totiž vždycky sázka na jistotu!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 600 g vykostěných kapřích filetů
    • 1 lžíce másla
    • 2 šalotky
    • 2 housky, nakrájené na kostičky
    • 100 ml smetany na vaření (12%)
    • 1 vejce + 1 vejce na obalení, rozšlehané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • citronová šťáva podle chuti
    • 1 lžička mleté sušené šalvěje
    • japonská strouhanka panko na obalení
    • slunečnicový olej na smažení

Příprava jídla

1 Z rybího filetu stáhněte kůži a maso v těsných pravidelných rozestupech podélně nařízněte, ale zcela neprořežte – přeseknete tak drobné kostičky. Maso pak nakrájejte na kousky.

2 Na másle opečte doměkka nadrobno nakrájenou šalotku (nenechte ji zhnědnout). Nakrájené housky nechte nasáknout ve smetaně. Kousky kapra, šalotku a namočenou housku společně umelte nebo rozmixujte. Směs spojte s vejcem, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a šalvěj.

3 Uválejte kuličky zhruba velikosti golfového míčku a každou důkladně obalte v rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažte postupně ve vyšší vrstvě oleje, kuličky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s třísýrovou kaší a zelným salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář