Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Venezuela

Recept naší produkční Míši Englišové, která podobný salát kdysi ochutnala ve Venezuele. Byl součástí velkého obědového talíře a Míšina rodina si jej zamilovala tak, že jej takhle připravuje i na Štědrý den.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát

Ingredience

    • 1,5 kg salátových brambor, uvařených ve slupce
    • 500–750 g mrkve, uvařené
    • 1 větší cibule, na kostičky
    • sůl
    • majonéza a řecký jogurt (množství podle chuti)

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a společně s mrkví nakrájejte (nerezovým strunovým kráječem) na úhledné kostičky, část mrkve si nechte na ozdobení – z té pak vykrájejte takové tvary, jaké vám velikost mrkve dovolí, my jsme vsadili na stromečky.

2 Brambory, mrkev a cibuli promíchejte se solí, do směsi zlehka vmíchejte majonézu a jogurt, množství podle toho, jak máte salát rádi, pokud sušší, bude stačit po 2 lžících od obojího, ale můžete i přidat. Na míse ozdobte vykrájenou mrkví.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Vánoce jinak

REKLAMA

Přidat komentář