0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 116
Více než hodinu Snadné 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6637 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 606 g
Tuky 422 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Desetiletími prověřený recept. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.

Suroviny

moučkový cukr 180 g
kakao holandského typu 20 g
máslo 280 g
mouka pšeničná hladká 360 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
citronová kůra
trocha, na chuť
Na náplň
pudinkový prášek 0.5 bal
vanilkový
mléko 250 ml
máslo 120 g
krupicový cukr 120 g

Postup

1

Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice.

2

Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň.

3

Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.

4

Ořechy uchovejte v krabici a až deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.

5

Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Související články

Aby cukroví zůstalo křehké
  • Tipy a triky

Aby cukroví zůstalo křehké

Chcete upéci cukroví v časovém předstihu a bojíte se, že do Vánoc ztratí svou křehkost? Zkuste fígl s jablkem!   ...
8 rad, jak správně skladovat cukroví
  • Tipy a triky

8 rad, jak správně skladovat cukroví

Kam, jak a do čeho uložit sladké kousky, aby zůstaly nesněděné a dokonalé až do Štědrého dne? Máme pro vás pár tipů, jak pomůžete svému cukroví přežít náročné období do Vánoc. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit