Cukroví ve tvaru ořechů je desetiletími prověřený recept, který je velmi podobný tomu na pracny. Cukroví se ale v tomto případě slepuje krémem. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.
Suroviny
moučkový cukr
180
g
máslo
280
g
mouka pšeničná hladká
360
g
vlašské ořechy
120
g
mleté
trocha, na chuť
Na náplň
pudinkový prášek
½
bal
vanilkový
mléko
250
ml
máslo
120
g
krupicový cukr
120
g
Postup
1
Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice.
2
Odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň.
3
Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.
4
Ořechy uchovejte v krabici a teprve deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.
5
Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční cukroví(9 receptů )
- Připravte si nejlepší ořechové cukroví: 23 osvědčených receptů a tipy redakce(23 receptů )
- Pečeme cukroví: 36 ověřených receptů pro nejkrásnejší Vánoce(36 receptů )