0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 116
Více než hodinu Snadné 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6637 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 606 g
Tuky 422 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Desetiletími prověřený recept. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.

Suroviny

moučkový cukr 180 g
kakao holandského typu 20 g
máslo 280 g
mouka pšeničná hladká 360 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
citronová kůra
trocha, na chuť
Na náplň
pudinkový prášek 0.5 bal
vanilkový
mléko 250 ml
máslo 120 g
krupicový cukr 120 g

Postup

1

Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice.

2

Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň.

3

Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.

4

Ořechy uchovejte v krabici a až deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.

5

Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Související články

Aby cukroví zůstalo křehké
  • Tipy a triky

Aby cukroví zůstalo křehké

Chcete upéci cukroví v časovém předstihu a bojíte se, že do Vánoc ztratí svou křehkost? Zkuste fígl s jablkem!   ...
8 rad, jak správně skladovat cukroví
  • Tipy a triky

8 rad, jak správně skladovat cukroví

Kam, jak a do čeho uložit sladké kousky, aby zůstaly nesněděné a dokonalé až do Štědrého dne? Máme pro vás pár tipů, jak pomůžete svému cukroví přežít náročné období do Vánoc. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit