Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaové ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 262
Více než dvě hodiny Snadné 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6637 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 606 g
Tuky 422 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví ve tvaru ořechů je desetiletími prověřený recept, který je velmi podobný tomu na pracny. Cukroví se ale v tomto případě slepuje krémem. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc. 

 

Související recepty

Postup

1

Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice.

2

Odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň.

3

Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.

4

Ořechy uchovejte v krabici a teprve deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.

5

Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...