Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaové ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 242
Více než dvě hodiny Snadné 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6637 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 606 g
Tuky 422 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví ve tvaru ořechů je desetiletími prověřený recept, který je velmi podobný tomu na pracny. Cukroví se ale v tomto případě slepuje krémem. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc. 

 

Postup

1

Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice.

2

Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň.

3

Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.

4

Ořechy uchovejte v krabici a až deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.

5

Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...