Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.
Suroviny
moučkový cukr
180
g
kakao holandského typu
25
g
máslo
280
g
mouka pšeničná hladká
300
g
mouka pšeničná polohrubá
60
g
vlašské ořechy
120
g
mleté
citronová kůra
1
ČL
nastrouhaná z biocitronu
Na pařížský krém
smetana ke šlehání
1
kelímek
čokoláda na vaření
100
g
máslo
250
g
změklé
krupicový cukr
100
g
Postup
1
Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice.
2
Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém.
3
Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte.
4
Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.
5
Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát.
6
Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém.
7
Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dvanáctero cukroví(12 receptů)
- Připravte si nejlepší ořechové cukroví: 22 osvědčených receptů a tipy redakce(22 receptů)
Komentáře
Radka Blízková
12.12.2016 18:18
Vyborne cukroví, nemá chybu
Vyborne cukroví, nemá chybu