Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.
Suroviny
1 Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice. Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém. Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.
2 Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Komentáře
Radka Blízková
12.12.2016 18:18
Vyborne cukroví, nemá chybu
Vyborne cukroví, nemá chybu