Kakaové ořechy jsme tentokrát naplnili krémem z pařížské šlehačky. Vzniklo naprosté souznění chutí, které mezi vánočním cukrovím nesmí chybět. Temná chuť čokolády s vlašskými ořechy skvěle ladí. Vyzkoušejte i vy toto hříšně dobré cukroví.
Suroviny
Postup
Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice.
Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém.
Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte.
Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.
Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát.
Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém.
Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Komentáře
Vyborne cukroví, nemá chybu