0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
sdílet:

Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit.

Kynutí

Těsto z 1 kg mouky můžete rozdělit na 4 díly, jeden díl je zhruba na jeden celý plech nebo na 2 menší pizzy (ale samozřejmě záleží na velikosti vaší trouby). Každý kousek těsta můžete uložit v mikrotenovém sáčku do lednice, kde vám vydrží i 2–3 dny, takže pokud vám do přípravy pizzy druhý den něco vleze, nevadí to!

Vyválení

Těsto z lednice lehce prohněťte a ihned vyválejte. Pracujte rychle, aby v teple příliš nenakynulo (pokud máte rádi pizzu s opravdu tenounkým korpusem). Těsto vyválejte na 2–3 mm silný plát.

Pečení

Před pečením potřete okraj pizzy olivovým olejem, plech zasuňte na nejnižší mřížku trouby vyhřáté na maximum. Doba pečení je 5–7 minut, čím vyšší teplota, tím kratší čas, počítá se každá minuta.

Co na korpus: sugo a sýr jsou základ

Absolutní klasikou je rajčatové sugo, v létě ho připravte z čerstvých rajčat, v zimě z konzervovaných. Pizzu můžete potřít i ochuceným mascarpone – vmíchat do něj můžete pesto, pálivé koření, harissu nebo bylinky (třeba petrželku).

Nejlepší sýr na pizzu je mozzarella, protože má neutrální jemnou chuť a dobře se roztéká. Použít můžete jakýkoli jiný sýr – čedar, ementál, gruyére, camembert, parmazán… Samozřejmě vždy s ohledem na ostatní ingredience.

Související články

Pravá neapolská pizza je jen jedna: Připravte si ji doma
  • Poradna

Pravá neapolská pizza je jen jedna: Připravte si ji doma

Recept na pizzu není jen jeden, existuje v mnoha variantách. A teď nemyslíme jen suroviny navrchu, ale i těsta. Ovšem neapolskou pizzu si s žádnou jinou na světě nespletete. Charakteristická je nejen velkými nadýchanými okraji. Jak si ji...
Autor: Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit