Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

20 zvěřinových receptů

Sezona zvěřinových specialit je tady. Budete se možná až divit, jaké krásy vám tento jinak pošmourný měsíc nabízí. Právě teď, kdy vrcholí čas honů a zvěřinových hodů, je čerstvá zvěřina opravdovou lahůdkou. Při koupi kančího žádejte maso ze samice a spíš mladší kus. Je skvělé pečené nebo na guláš. Srnčí kýta je výborná na svíčkovou, žebírka nebo plecko zase na ragú. Nejen u zvěřiny platí, že jaké víno na přípravu pokrmů použijete, takovou chuť získáte. Na tmavé maso doporučujeme co nejkvalitnější, suché a pokud možno těžší červené víno. Do kančího guláše jsou ideální vína z Chile, která mají skvělé modré odrůdy Cabernet Sauvignon či Merlot a ty si s divočákem krásně rozumějí. Na podzim zkrátka se zvěřinou nešlápnete vedle. 

reklama

Přidat komentář