Jednou ochutnáte větrníky podle cukrářky Heleny Fléglové, a už nikdy nebudete chtít jiné. Každý komponent – odpalované těsto, vanilkový krém, karamelová šlehačka i karamelový fondán – je doveden k naprosté dokonalosti. Výsledné větrníky jsou tak akorát sladké a harmonicky snoubí chuť vanilky a karamelu.
Suroviny
Na 25–30 kusů
Suroviny
Na 25–30 kusů
Na odpalované těsto
Na vanilkový krém s mascarpone
Na karamelovou šlehačku
Na karamelový fondán
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8296 kcal
- Bílkoviny 345 g
- Sacharidy 678 g
- Tuky 459 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,5/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.