Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karbanátky z ovesných vloček

Mírně odlehčená a zdravější varianta karbanátků.  
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání 15 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 250 g ovesných vloček
    • 750 ml vody
    • 20 g másla
    • 2 vejce
    • cibule
    • 2-3 hrsti nasekané zelené petrželky
    • 1 drobný stroužek česneku
    • 100 g anglické slaniny
    • 40 g strouhané housky
    • mléko
    • sůl
    • pepř
    • strouhanka

Příprava jídla

250 g ovesných vloček přeberte, umelte nebo nasekejte v robotu, zalijte 750 ml vody, přidejte 20 g másla a za stálého míchání na mírném ohni uvařte hustou kaši.

Odstavte a nechte zchladnout, pak do ní vmíchejte 2 vejce, na 30 g sádla opečených 30 g cibule, 2–3 hrsti nasekané zelené petrželky, 1 drobný stroužek česneku, prolisovaný, 100 g najemno nasekané anglické slaniny, 40 g strouhané housky zakapané mlékem, sůl, pepř a strouhanku podle potřeby.

Z hmoty utvořte placičky. Opečte je na (grilovací) pánvi nebo usmažte.

Vyzkoušejte také: hovězí a houbové karbanátky, kapustové karbanátky, pečené karbanátky s vínem a citronem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Karbanátky 10x jinak

Přidat komentář