Sušenky z ovesných vloček jsou snadné, levné a rychlé. Obohatit je můžete ořechy všeho druhu, kokosem, sušeným ovocem i kousky čokolády. Až přijde hlad nebo vás bude honit mlsná, budete připraveni.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte plech pečicím papírem.
Promíchejte mouku se solí, kypřicím práškem do pečiva a třtinovým cukrem.
V rendlíku na mírném ohni rozpusťte máslo a promíchejte s javorovým sirupem. Do misky vyklepněte vejce a prošlehejte se směsí másla a javorového sirupu.
Přisypte ochucenou mouku, přidejte ovesné vločky a nasekané sušené ovoce, oříšky a semínka. Lžící spojte v lepivou hmotu.
Z těsta odebírejte kousky o velikosti ping pongového míčku, vytvarujte kuličky, mírně je zploštěte a skládejte na plech (nebo sušenky tvarujte pomocí vykrajovátka či skleničky).
Pečte 12–15 minut do zezlátnutí. Nechte zcela vychladnout na mřížce a podávejte, nebo uložte do vzduchotěsné nádoby.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů )
- Snadné pečení: sušenky 15-krát jinak(13 receptů )
Komentáře
In reply to Dobrý den, používáte do… by unger.eliska@g…
Dobrý den, paní Unger,
myslím, že i my jsme použili celé vločky. Hodně záleží na savosti mouky (a tím soudržnosti celé směsi), což bývá u celozrnné docela problém. Je-li těsto drobivé, nebojte se přidat více másla, které těsto spojí. Lze použít i žloutek navíc.
Přejeme krásné svátky,
redakce Apetitu
Místo javorového sirupu jsem dala čekankový a za sušené ovoce jsem zvolila brusinky. Jsou výborné.