Müsli si můžete připravit do zásoby a uskladnit. Každé ráno je pak budete mít po ruce. Stačí už jen zalít mlékem nebo přimíchat do jogurtu.
Suroviny
bílek
1
ks
rozšlehaný
ovesné vločky
3
hrnek
ořechy
1,5
hrnek
nahrubo nasekané, např. mandle, pistácie, pekanové či vlašské ořechy
kokos plátky
1,5
hrnek
či hobliny
agávový sirup
½
hrnek
olivový olej
¼
hrnek
lze nahradit kokosovým
sezamová semínka
¼
hrnek
hnědý cukr
2
PL
sůl mořská
1,5
ČL
skořice
½
ČL
Na dokončení
sušené brusinky
1
hrnek
propláchnuté, okapané
Postup
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Všechny ingredience na müsli dejte do velké mísy a důkladně promíchejte. Rozprostřete směs na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut dokřupava a dozlatova – během pečení každých 10 minut promíchejte.
2
Hotové müsli vyjměte z trouby a vmíchejte do ní sušené brusinky. Nechte vychladnout a podávejte – s bílým jogurtem či mlékem anebo jen tak. Skladujte v uzavřené nádobě (vydrží až 14 dnů).
TIPY PRO ZDRAVÍ Kokosové hobliny koupíte v obchodech se zdravou výživou nebo v prodejnách oříšků. Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )