Ořechovo-kokosové müsli

Ořechovo-kokosové müsli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6145 kcal
Bílkoviny 144 g
Cukr 675 g
Tuky 309 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mírně slaná chuť vás příjemně překvapí

Suroviny

bílek 1 ks
rozšlehaný
ovesné vločky 3 hrnek
ořechy 1.5 hrnek
nahrubo nasekané, např. mandle, pistáciie, pekanové či vlašské ořechy
1.5 hrnek
čerstvý kokos hoblinky
agávový sirup 0.5 hrnek
olivový olej 0.25 hrnek
lze nahradit kokosovým
sezamová semínka 0.25 hrnek
hnědý cukr 2 PL
sůl mořská 1.5 ČL
skořice 0.5 ČL
Na dokončení
sušené brusinky 1 hrnek
propláchnuté, okapané

Troubu předehřejte na 150 °C. Všechny ingredience na müsli dejte do velké mísy a důkladně promíchejte. Rozprostřete směs na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut dokřupava a dozlatova – během pečení každých 10 minut promíchejte

2 Hotové müsli vyjměte z trouby a vmíchejte do ní sušené brusinky. Nechte vychladnout a podávejte – s bílým jogurtem či mlékem anebo jen tak. Skladujte v uzavřené nádobě (vydrží až 14 dnů).

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Kokosové hobliny koupíte v obchodech se zdravou výživou nebo v prodejnách oříšků.
  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit