Oříškové müsli tyčinky

Oříškové müsli tyčinky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3096 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 194 g
Tuky 210 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Energie sbalená do kapsy!

Související recepty

Suroviny

kešú 1 hrnek
nahrubo
mandle 0.5 hrnek
neloupané, nahrubo
sušené třešně 0.5 hrnek
ovesné vločky 0.5 hrnek
dýňová semínka 0.25 hrnek
tmavá čokoláda 0.25 hrnek
nasekaná, lze nahradit mléčnou (vhodné i drcené kakaové boby)
sůl špetka
lněná semínka 1 PL
rýžový sirup 0.25 hrnek
mandlové máslo 1 PL
lze nahradit arašídovým

1 Předehřejte troubu na 165°C a formu o velikosti 20x20cm vyložte pečicím papírem. Všechny suché ingredience vsypte do mísy a promíchejte. Přidejte sirup a máslo a promíchejte. Vsypte do formy, pomocí lžíce urovnejte a upěchujte. Pečte asi 15 minut (pokud máte oříšky radši upečené dozlatova, zvyšte po 15 minutách teplotu na 200°C a nechte ještě 5 minut péct). Pak vyjměte z formy a nechte vychladnout.

2 Upečené müsli vyjměte z formy a nakrájejte na 10 tyčinek. Každou za- balte do potravinářské fólie či pečicího papíru nebo je vyskládejte do vzduchotěsné krabičky. Vydrží tak v pokojové teplotě 5 dní, v lednici až 2 týdny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit