0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Oříškové müsli tyčinky

Oříškové müsli tyčinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříškové müsli tyčinky

3.2/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3096 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 194 g
Tuky 210 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Energie sbalená do kapsy!

Suroviny

kešú 1 hrnek
nahrubo
mandle ½ hrnek
neloupané, nahrubo
sušené třešně ½ hrnek
dýňová semínka ¼ hrnek
tmavá čokoláda ¼ hrnek
nasekaná, lze nahradit mléčnou (vhodné i drcené kakaové boby)
sůl 1 špetka
lněná semínka 1 PL
rýžový sirup ¼ hrnek
mandlové máslo 1 PL
lze nahradit arašídovým

1 Předehřejte troubu na 165°C a formu o velikosti 20x20cm vyložte pečicím papírem. Všechny suché ingredience vsypte do mísy a promíchejte. Přidejte sirup a máslo a promíchejte. Vsypte do formy, pomocí lžíce urovnejte a upěchujte. Pečte asi 15 minut (pokud máte oříšky radši upečené dozlatova, zvyšte po 15 minutách teplotu na 200°C a nechte ještě 5 minut péct). Pak vyjměte z formy a nechte vychladnout.

2 Upečené müsli vyjměte z formy a nakrájejte na 10 tyčinek. Každou za- balte do potravinářské fólie či pečicího papíru nebo je vyskládejte do vzduchotěsné krabičky. Vydrží tak v pokojové teplotě 5 dní, v lednici až 2 týdny. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč