Energie sbalená do kapsy!
Suroviny
kešú
1
hrnek
nahrubo
mandle
½
hrnek
neloupané, nahrubo
sušené třešně
½
hrnek
ovesné vločky
½
hrnek
dýňová semínka
¼
hrnek
tmavá čokoláda
¼
hrnek
nasekaná, lze nahradit mléčnou (vhodné i drcené kakaové boby)
sůl
1
špetka
lněná semínka
1
PL
rýžový sirup
¼
hrnek
mandlové máslo
1
PL
lze nahradit arašídovým
Postup
1
Předehřejte troubu na 165°C a formu o velikosti 20x20cm vyložte pečicím papírem. Všechny suché ingredience vsypte do mísy a promíchejte. Přidejte sirup a máslo a promíchejte. Vsypte do formy, pomocí lžíce urovnejte a upěchujte. Pečte asi 15 minut (pokud máte oříšky radši upečené dozlatova, zvyšte po 15 minutách teplotu na 200°C a nechte ještě 5 minut péct). Pak vyjměte z formy a nechte vychladnout.
2
Upečené müsli vyjměte z formy a nakrájejte na 10 tyčinek. Každou za- balte do potravinářské fólie či pečicího papíru nebo je vyskládejte do vzduchotěsné krabičky. Vydrží tak v pokojové teplotě 5 dní, v lednici až 2 týdny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- První jarní piknik(7 receptů )
- Zdravá svačina nejen na cesty. Müsli tyčinky si můžete udělat přesně podle vaší chuti(10 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )